Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa itsenäisyyspäivänä kaikille avoin juhlakonsertti ja perinteistä ohjelmaa

Joensuussa itsenäisyyspäivänä kaikille avoin juhlakonsertti ja perinteistä ohjelmaa

104-vuotiasta Suomea juhlistetaan Joensuussa kaikille avoimella konsertilla sekä perinteisellä ohjelmalla niin kantakaupungissa kuin pitäjillä.

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla Joensuun sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille kello 12. Tilaisuudessa hartauden pitää rovasti Aune-Inkeri Keijonen.

Joensuun kaupungin itsenäisyyspäivän juhla ja Joensuun Mieslaulajien 110-vuotisjuhlakonsertti alkaa kello 14 Carelia-salissa. Tervehdys- sekä päätössanat esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Juhlapuheen pitää Kainuun Prikaatin apulaiskomentaja, eversti Mika Seppä. Konsertin väliajalla on kahvitarjoilu. Konserttiin on vapaa pääsy, kunniamerkit.

Joensuun maaseutualueilla juhlistetaan itsenäisyyspäivää perinteisin menoin.

Enossa on sanajumalanpalvelus ev.lut. kirkossa kello 12, jonka jälkeen sankarihaudoilla käynti, seppeleen lasku ja siirtyminen Enon seurakuntatalolle, jossa kahvitarjoilu ja juhla. Tervehdyssanat tuo kansanedustaja Seppo Eskelinen. Juhlassa on mukana musiikkiryhmä Veräjä. Päätössanat lausuu kirkkoherra Markku Koistinen.

Kiihtelysvaarassa lasketaan seppeleet sankarihaudoille kello 12.15, minkä jälkeen siirrytään seurakuntatalolle kello 13 alkavaan messuun. Messun jälkeen kahvitarjoilu ja päiväjuhla, jossa tervehdyssanat esittää valtiopäiväneuvos Matti Väistö. Majatalokuoro vastaa juhlan musiikista. Juhlapuheen pitää tutkijatohtori, Pohjois-Karjalan historiallisen yhdistyksen puheenjohtaja Jani Karhu. Päätössanat lausuu seurakuntaneuvos Eevi Väistö.

Pyhäselässä on sanajumalanpalvelus kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille ja ohjelmalliset kirkkokahvit seurakuntatalolla. Joensuun kaupungin tervehdyksen esittää kaupunginvaltuutettu Hannes Rossi.

Tuupovaarassa on messu ev.lut. kirkossa kello 10, jonka jälkeen seppeleiden lasku sankarihaudoille. Tämän jälkeen siirrytään kahveille ja juhlaan seurakuntatalolle. Tervehdyssanat esittää kaupunginvaltuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja Timo Elo ja juhlapuheen pitää Sotien 1939–1945 P-K:n perinneyhdistyksen Joensuun perinnetoimikunnan jäsen, FT Jarkko Kemppi. Tilaisuus päättyy isä Joonas Ratilaisen päätössanoihin. Juhlan musiikista vastaavat Tuuli ja Pilvi Turunen.

Tilaisuudet järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Joensuun ev.lut. seurakunnan, Joensuun ortodoksisen seurakunnan ja kansalaisjärjestöjen kanssa.

Ohjelmaan voi tulla muutoksia, mikäli koronatilanne niin edellyttää.