Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuussa haettu yhteistyöllä konkreettisia tekoja kiusaamisen ehkäisyyn – toukokuussa koulutusta urheiluseuroille

Joensuussa haettu yhteistyöllä konkreettisia tekoja kiusaamisen ehkäisyyn – toukokuussa koulutusta urheiluseuroille

Joukko Joensuun kaupungin työntekijöitä ja kolmannen sektorin toimijoita on kokoontunut alkuvuodesta yhteen miettimään, kuinka kitketään kiusaamista sekä koulussa että vapaa-ajalla. Työskentelyn tuloksena syntyi tukku toimenpiteitä, joita toteutetaan yhteistyössä vielä tämän vuoden aikana.

Mukana on edustus muun muassa kouluista ja varhaiskasvatuksesta, Pelastakaa Lapsilta, nuorisokeskus Metsäkartanosta ja ev.lut. seurakunnalta sekä Siun sotelta ja nuorisovaltuustosta.

Ryhmä haluaa panostaa tänä vuonna erityisesti kiusaamisen ennaltaehkäisyyn ja yhteisöllisyyden kasvattamiseen koulussa ja vapaa-ajalla.

– Joensuussa on olemassa hienosti resurssia muun muassa ryhmäyttämiseen sekä tunne- ja vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen ja toimintaan lasten ja nuorten keskustelukaverina. Tätä jo käynnissä olevaa järjestöjen ja seurakuntien työtä halutaan tehdä näkyvämmäksi nyt koulujen suuntaan, toteaa ryhmän vetäjä, koordinaattori Hilkka Mäkinen.

Urheiluseuroissa toimiville koulutusta kiusaamisen ehkäisyyn

Yksi käynnistyvistä toimenpiteistä on lasten ja nuorten kanssa urheiluseuroissa toimiville tarjottava maksuton koulutus kiusaamisen ennaltaehkäisystä, tunnistamisesta ja siihen puuttumisesta.

Kaupunki ja Pokali ry järjestävät teemoista kaksi samansisältöistä koulutusta Nepenmäen koululla (Kärpänkatu 7) toukokuun 17. ja 25. päivä kello 17.30. Niistä saa lisätietoja Pokalilta: Jonna Vaskonen puh. 050 307 8152, jonna.vaskonen@pokali.fi.

Ilmoittaudu koulutuksiin
koulutus ti 17.5. klo 17.30–19.30: ilmoittaudu tästä
koulutus ke 25.5. klo 17.30–19.30: ilmoittaudu tästä

– Valmentajat ja ohjaajat kohtaavat merkittävän suurta joukkoa lapsia ja nuoria viikoittain. He ovat etulinjassa luomassa lapsille tervettä toimintakulttuuria, jossa ketään ei dissata tai jätetä ulkopuolelle, sanoo Mäkinen.

Joensuun kaupungin ja kolmannen sektorin toimijoiden joukko jatkaa työskentelyään syksyllä ja raportoi toiminnastaan kaupungin tarkastuslautakunnalle.