Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun työpajatoiminta laajenee Taitamoksi

Joensuun työpajatoiminta laajenee Taitamoksi

Joensuun kaupungin työllisyyspalvelut lanseeraa Taitamon, joka kehittää aiempaa monipuolisempaa työllisyyttä edistävää toimintaa. Taitamon tiimeissä, jotka aiemmin tunnettiin kuntouttavan työtoiminnan työpajoina, tehdään nyt entistä laadukkaampaa ja yksilöllisempää valmennusta.

Taitamo mahdollistaa työelämätaitojen ja osaamisen kehittämisen käytännön tekemisen ja omien vahvuuksien tunnistamisen kautta. Taitamo-työskentely rytmittää arkea ja tukee yksilöllisten jatkosuunnitelmien tekoa. Taitamossa on myös mahdollisuus suorittaa ammatillisia opintoja valmennus tai palkkatukijakson aikana.

Taitamo-toiminta kattaa yli kaksikymmentä tiimiä, jotka tarjoavat yksilöllisiä valmennuspolkuja joensuulaisille työnhakijoille. Tiimeissä on paikkoja kuntouttavassa työtoiminnassa oleville, työkokeilijoille ja palkkatuetuille työntekijöille.

– Tiimeissä erehdytään ja opitaan yhdessä. Tarjoamme turvallisen, yksilölliset lähtökohdat huomioonottavan ympäristön valmentautua kohti tulevaisuutta. Taitamoa kehitetään entistä työelämälähtöisemmiksi ja uuden oppimista sekä omien vahvuuksien kehittämistä tukeviksi. Taitamo-vastaava Kirsi Kärkäs-Vaittinen kertoo.

Joensuun kantakaupungin ja Enon toimipisteiden lisäksi toiminta laajenee nyt myös Uimaharjuun, Kiihtelysvaaraan, Tuupovaaraan ja Hammaslahdelle. Viikkotasolla Taitamossa on mahdollista olla jopa 250 valmentautujaa.

Valmennuksesta vastaavat työ- ja yksilövalmentajat. Työvalmentajien tehtävänä on ohjata valmentautujien työskentelyä henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Yksilövalmentajat puolestaan ohjaavat valmentautujia oman jatkopolun työstämisessä tarjoten tietoa erilaisista koulutus-, työllistymis- ja palveluvaihtoehdoista oman päätöksenteon tueksi.

Työkokeilupaikkoja on mahdollista kysellä suoraan tiimeistä. Palkkatukipaikkoihin ohjaudutaan Joensuun työllisyyspalveluiden kautta ja kuntouttavaan työtoimintaan oman sosiaalityöntekijän tai TE-toimiston kautta.

Taitamon toiminnasta lisätietoa osoitteessa joensuu.fi/taitamo sekä sosiaalisen median kanavista @taitamojoensuu. 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.