Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun lentoliikenteen jatko turvattu

Joensuun lentoliikenteen jatko turvattu

Suomen hallitus päätti syksyn budjettiriihessä osoittaa 38 miljoonan euron määrärahan viiden maakuntakeskuksen ja Helsingin välisten lentojen hankkimiseen. Rahoitus kattaa lennot Joensuun ja Helsingin välillä maaliskuuhun 2026 saakka. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on käynnistänyt lentojen kilpailuttamisen.

– Tämä on erittäin tärkeä vaihe Joensuun lentoliikenteen jatkon turvaamisessa. Joensuun talousalueen kilpailukyvyn kannalta lentoliikenne on meille välttämätön. Tämän kilpailutuksen myötä saamme jatkuvuutta useammaksi vuodeksi, toteaa Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

Lentojen aikataulut on laadittu perustuen alueiden omiin tarpeisiin. Palvelutaso on keskimäärin kymmenen edestakaista lentoa viikossa.

– Lentoliikenteen hankinnalla turvataan välttämättömät yhteydet Helsingin ja maakuntakenttien välillä. Tavoitteena on markkinaehtoisesti toimiva lentoliikenne näille yhteysväleille, jolloin valtion tukea ei tarvittaisi, kertoo Traficomin johtaja Pipsa Eklund tiedotteessa.

Uutinen Traficomin sivuilla.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.