Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun lentojen uutta kilpailutusta valmistellaan – lennot jatkuvat loppusyksystä

Joensuun lentojen uutta kilpailutusta valmistellaan – lennot jatkuvat loppusyksystä

Joensuun lentojen uutta EU:n laajuista kilpailutusta valmistellaan ja Traficom asettaa julkisen palvelun velvoitteen lähiaikoina. Tämän jälkeen asia kuulutetaan EU:n virallisessa lehdessä ja kilpailutus käynnistetään. Rahat kilpailutukseen on saatu kuluvan vuoden ensimmäisessä lisätalousarviossa. Joensuun lentoja tällä hetkellä operoivan Amapola Flygin viimeinen ostopalvelulento lentää 14. elokuuta 2022. Uuden kilpailutuksen ensimmäisen lennon tavoitellaan toteutuvan 31. lokakuuta 2022, joten lentoihin on tulossa syksyllä kahden ja puolen kuukauden mittainen katkos.

– Syksyn harmillinen lentokatkos näyttää todennäköiseltä, ellei jotakin innovatiivista ratkaisua löydetä. Talven vaikea koronatilanne, helmikuussa alkanut Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja lentokerosiinin kallistuminen ovat tehneet kaupallisen lentoyhtiön löytämisen vaikeaksi, kertoo Joensuun kaupungin strategiajohtaja Sami Laakkonen.

– Pidämme jatkuvasti yhteyttä potentiaalisiin kaupallisiin yhtiöihin. Positiivista on se, että uudessa kilpailutuksessa tullaan aiempaa paremmin huomioimaan vaatimus toimivista jatkoyhteyksistä Eurooppaan. Lisäksi kriteerit kiristyvät esimerkiksi varausjärjestelmän ominaisuuksien ja kielivaatimusten osalta, Laakkonen jatkaa.

Meno-paluulentoja Joensuun ja Helsingin välillä tulee olemaan tämän hetken tietojen pohjalta kahdeksan viikossa. Mahdollisesti enemmän, jos kilpailutukseen varatut rahat riittävät ja saatavien tarjousten hintataso tämän mahdollistaa. Aikataulut määritellään Joensuun kaupungin sekä Pohjois-Karjalan maakuntaliiton ja elinkeinoelämän yhteistyönä.

– Lentojen kysyntä on lentojen jatkuvuuden ja kilpailutuksessa saatavien tarjousten hintatason kannalta keskeistä. Nyt on tärkeää, että lentojamme myös käytetään ja operaattorit näkevät kaupallisen liiketoiminnan mahdollisuuden pitemmällä aikajänteellä, Laakkonen korostaa.

– Reittilentojen lisäksi syksylle on saatavissa eri matkanjärjestäjillä myös suoria lomalentoja, joiden tulevaisuus sekin on kiinni kysynnän määrästä. Itse uskon vahvasti, että laadukkaalla lentotuotteella, sopivalla konetyypillä ja hyvällä operaattoriyhteistyöllä on mahdollisuudet palata aikanaan kaupalliseen toimintaan, Laakkonen arvioi tulevaisuutta.

Joensuun lentojen uuden kilpailutuksen etenemisestä ja yksityiskohdista tiedotetaan lisää kevään ja kesän aikana.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.