Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun koulujen kouluruokajakelu onnistui erinomaisesti

Joensuun koulujen kouluruokajakelu onnistui erinomaisesti

Joensuun kaupunki jakoi keskiviikkona etäopiskelussa olevilla oppilaille noin 4100 ruokakassia. Jakelua tehtiin kymmenellä eri koululla ja se onnistui erinomaisesti. Ruuhkia ei tullut missään vaiheessa ja jakelu sujui kaikin puolin rauhallisesti.

– Suuri kiitos oppilaille, huoltajille ja muille ruoan noutajille, että olitte lukeneet ohjeet ruokakassien noutoon huolellisesti ja noudatitte ohjeita. Sen ansiosta jakelu onnistui todella hyvin, kiittelee Joensuun kaupungin hyvinvointikoordinaattori Heini Lehikoinen.

Suurin osa ruokakassien hakijoista tuli paikalle autolla ja he saivat ruokakassinsa suoraan autoon drive in -pisteeltä. Sama järjestelyt ovat voimassa myös tulevina viikkoina ja ihmisten toivotaankin käyttävän autoa ruokakassien noutoon myös jatkossa, mikäli mahdollista.

Pienemmillä kouluilla ehdittiin vaihtaa myös pikaiset kuulumiset ruokakassin hakijan kanssa ja lähettää terveiset kotiin oppilaille. Lisäksi Uimaharjun koululla jaettiin samassa yhteydessä koulutarvikkeita.

Seuraavan kerran ruokakassijakelu toteutetaan keskiviikkona 22. huhtikuuta ja ruokakassin voivat noutaa vain ennakkoon ilmoittautuneet. Huoltajille ja oppilaille lähetetään tiistaina 21. huhtikuuta ohjeet kouluruokakassin noutamiseen Wilman kautta.

Ruokakassijakelu ei koske Riverian opiskelijoita, koska heidän kouluruokailusta vastaa koulutuskuntayhtymä.

– Ruokakassien kysyntä on kasvanut koko ajan ja tulevina viikkoina jaetaan lähemmäs 5000 kassia. Mikäli ihmiset noudattavat ohjeita niin hyvin kuin eilen, niin ruokakassijakelu onnistuu varmasti yhtä hyvin myös jatkossa. Kaikkien on muistettava huolehtia riittävistä turvaväleistä ja hygieniasta eikä sairaana saa tulla paikan päälle, muistuttaa Lehikoinen.

Joensuun kaupunki jakelee kouluruokakasseja myös allergiaruokavaliota noudattaville oppilaille. Allergiaruokavaliot jaetaan kolme kertaa viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin kello 14–16.

Perjantaisin jaetaan vain yksi ruoka eli seuraavan maanantain ruoka. Maanantaisin jaetaan kaksi ruokaa eli tiistain ja keskiviikon ruoka. Keskiviikkoisin jaetaan kaksi ruokaa eli torstain ja perjantain ruoka. Allergiaruokavaliot ovat noudettavissa kouluruokajakelussa mukana olevilta kouluilta huoltajan tilauksen mukaisesti.

Kattavat ohjeet kouluruokajakelusta löytyvät päivitettynä kaupungin verkkosivuilta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.