Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunki pitää maskisuosituksen ja nykyiset palveluiden järjestelyt voimassa

Joensuun kaupunki pitää maskisuosituksen ja nykyiset palveluiden järjestelyt voimassa

Joensuun kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui perjantaina 12. helmikuuta käsittelemään koronapandemian maakunnallista tilannekuvaa ja kaupungin ohjeistuksia.

Valmiusjohtoryhmässä linjattiin, että kaupunki pitää voimassa nykyiset linjaukset ja suositukset toistaiseksi.

– Kaupunkilaiset ovat toimineet mallikkaasti ja noudattaneet voimassa olevia viranomaisten ohjeita. Tästä syystä koronatilanteemme on kehittynyt parempaan suuntaan. Nyt ei ole kuitenkaan vielä aika höllentää, vaan kaikista viranomaisten antamista ohjeista on syytä pitää lujasti kiinni. Virusmuunnoksen leviäminen ja muun Suomen koronatilanne voi pahentaa tilannetta äkillisesti Joensuussakin, taustoittaa Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Kaupungin palveluissa ja tiloissa on edelleen voimassa vahva maskisuositus. Suositus koskee kaikkia 12 vuotta täyttäneitä ja on voimassa toistaiseksi.

Maskien käyttäminen jatkuu myös nykyisten voimassa olevien ohjeiden mukaisesti varhaiskasvatuksessa, peruskouluissa, lukioissa sekä koulukuljetuksen aikana.

Kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi myös yleisön ottamisesta kaupungin tiloissa pidettäviin otteluihin ja tapahtumiin. Juniori-, SM- ja ykkösdivisioonatasoiset ottelut voidaan järjestää normaalisti ja otteluihin voidaan ottaa yleisöä voimassa olevien Aluehallintaviraston määräysten mukaisesti terveysturvallisuusohjeita noudattaen.

Määräyksen mukaan kaikki yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty 22. maaliskuuta saakka. Kokoontumisissa on noudatettava tarkasti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 (päivitetty 4.11.) antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Kaupunkilaisia suositellaan edelleen välttämään sisätiloissa aikuisten ryhmäliikuntaa ja ryhmissä tapahtuvaa harrastustoimintaa.

Myös osa kaupungin palvelupisteistä ovat edelleen suljettuina. Esimerkiksi Carelicumin (Koskikatu 5), kaupunkiympäristöpalveluiden ja Joensuun Veden palvelupiste (Muuntamontie 5) ja kaupungintalon asiakaspalvelu (Rantakatu 20) ovat suljettuja. Maaseutualueiden palvelupisteet ovat avoinna.

– Toivomme kaikkien ymmärtävän sen, ettei koronaa ole vielä selätetty. Keskeistä on, että noudatamme kaikkia voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeita. Kohta painavat päälle myös talvilomaviikot, joten meidän kaikkien tulee olla erityisen huolellisia näissä asioissa. Myös koronatestiin on syytä hakeutua matalalla kynnyksellä. Arvioimme omia palveluitamme jatkuvasti ja tiedotamme mahdollisista muutoksista ensi tilassa, jatkaa Karjalainen.

Joensuun kaupungin verkkosivuille on koostettu ohjeet kaupungin palveluissa ja tiloissa asioiville. Tärkeää on, että kipeänä jäädään kotiin, muistetaan pitää turvavälit ja tarvittaessa käyttää maskia, pestä käsiä sekä muistaa hyvä yskimishygienia. Lisäksi riskiryhmään kuuluvien tulisi arvioida omalta kohdaltaan riskit yleisötilaisuuksiin ja yleisiin kokoontumisiin osallistumisessa.

Tarkemmat ohjeet kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.joensuu.fi/korona.

Pohjois-Karjalassa voimassa olevat alueelliset suositukset ja rajoitukset on koottu Siun soten verkkosivuille osoitteeseen www.siunsote.fi/alueelliset-suositukset-ja-rajoitukset.