Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupunginorkesterin ja konservatorion yhteiskonsertti karkauspäivänä Carelia-salissa

Joensuun kaupunginorkesterin ja konservatorion yhteiskonsertti karkauspäivänä Carelia-salissa

Torstaina 29.2. Carelia-salin lava täyttyy soittajista Joensuun kaupunginorkesterin ja Joensuun konservatorion yhteistyökonsertissa. Konsertissa on myös lapsiparkki perheen pienimmille.

Vähän uutta ja vähän vanhaa. Uuden musiikin mielenkiintoiseen maailmaan meidät johdattelee kapellimestari Jan Söderblom, joka on tunnettu Suomalaisen kamariorkesterin lisäksi kolmen vuosittaisen musiikkijuhlan taiteellisena johtajana sekä vierailijana kotimaisten orkestereiden edessä.

Konsertin nimen mukaisesti olemme nyt uuden äärellä, kun Joensuun kaupunginorkesteri esittää yhdessä Joensuun konservatorion sinfoniaorkesterin sekä puhallin- ja jousiorkesterilaisten kanssa uutta, Joensuun kaupunginorkesterille sävellettyä musiikkia kotimaisilta säveltäjiltä Juha Pistolta ja Esko Järvelältä. Näiden suomalaisteosten lisäksi tutustumme Antonin Dvorakin hivenen vanhempaan käsitykseen Uudesta maailmasta.

Pohjois-Karjalasta lähtöisin oleva Aleksei Zaitsev (s. 1995) lukeutuu maamme lupaavimpiin nuoriin pianotaiteilijoihin. Nuoresta iästään huolimatta hän on osallistunut menestyksekkäästi useisiin kansallisiin sekä kansainvälisiin pianokilpailuihin. Tällä kertaa hän häikäisee Joensuussa Dmitri Shostakovichin pianokonserton parissa. Trumpetissa taituroi kaupunginorkesterin trumpetin äänenjohtaja Kyösti Varis.

Joensuun kaupunginorkesteri aloittaa lapsiparkkikokeilut konserteissa yhdessä Tiedeketun kanssa. Lapsiparkki on tarkoitettu 6–8-vuotiaille lapsille, jossa he voivat ohjatusti tutustua tieteen ja taiteen saloihin konsertin ajan.

Tiedekettu on tammikuussa 2024 toimintansa aloittanut koulutusalan yritys, joka tarjoaa hauskaa ja opettavaista tiedettä, taidetta ja teknologiaa yhdistelevää ohjelmaa kotien ja muiden yhteisöjen tapahtumiin Joensuun seudulla.

Tiedekettu-yrityksen perustaja Niko Kyllönen, johtaa myös Joensuussa ja sen lähiseudulla toteutettavaa tiedekasvatushanketta, joka toteutetaan Suomen tiedetoimittajain liitto Ry:n myöntämän henkilökohtaisen Kopiosto-työskentelyapurahan tuella keväällä 2024.

Tiedekettu-hankkeessa suunnitellaan ja toteutetaan esi- ja peruskouluikäisille lapsille tiedettä, taidetta ja teknologiaa yhdistäviä kokeiluja, joissa lapset pääsevät tutustumaan tieteen maailmaan hauskojen ja opettavaisten tutkimustehtävien kautta.

Hankkeen tavoite on myös edistää tiedekasvatuksen tasa-arvoa tarjoamalla toimintaa ympäristöissä, joissa sitä ei aiemmin ole ollut saatavilla. Hankkeen yhteistyökumppaneina onkin yli kymmenen tunnettua pohjoiskarjalaista organisaatiota, mukaan lukien Joensuun kaupunginorkesteri. Lisäksi hanke saa tukea myös tiedekeskus Heurekalta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.