Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin yt-menettelyn kulku tarkentunut

Joensuun kaupungin yt-menettelyn kulku tarkentunut

Joensuun kaupungin yt-neuvottelujen kulku on tarkentunut. Neuvottelut aloitetaan lokakuun viimeisellä viikolla.

Neuvotteluista vastaa työnantajan edustajana henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen. Muut yt-neuvotteluissa mukana olevat työnantajan edustajat ovat hyvinvointipalveluiden talouspäällikkö Juhani Junnilainen, kaupunkiympäristöjohtaja Anu Näätänen, Joensuun Vesi -liikelaitoksen johtaja Juha Lemmetyinen, talousjohtaja Satu Huikuri, kaupunginlakimies Mikko Kärkkäinen ja hallintopäällikkö Riitta Himanka.

Työntekijöitä neuvotteluissa edustavat kunkin järjestön pääluottamusmiehet.

Tavoitteena on saada neuvottelumenettely päätökseen ennen joulua. Yt-lain mukaan neuvotteluaika on vähintään kuusi viikkoa.

– Käytämme neuvotteluita edeltävän ajan siihen, että kartoitamme tilannetta ja vaihtoehtoja menojen karsimiseen ja samalla järkevämpiin toimintatapoihin. Tätä varten on tänään avattu kysely koko henkilöstölle, kertoo henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen.

Ennen yt-neuvottelujen alkua keskustellaan myös esimiesten kanssa siitä, millaisia vaihtoehtoja milläkin sektorilla ja missäkin toiminnoissa tulisi kyseeseen menojen karsimiseksi.

– Käytäntöjä voi tiukentaa lähinnä määräaikaisten työntekijöiden rekrytoinneissa, palveluiden ja tarvikkeiden ostoissa, vuosilomissa, lisä- ja ylitöissä, henkilöstön koulutuksissa ja virkamatkoissa sekä harkinnanvaraisissa palkantarkistuksissa ja kertapalkkioiden maksamisessa sekä säästövapaakertymissä, tarkentaa Lempiäinen.

Joensuun kaupungin tämän vuoden talousarvio on 1,0 miljoonaa euroa alijäämäinen. Vuoden 2019 alijäämäksi on arvioitu 9–10 miljoonaa euroa.

Ensi vuoden talousarviota laaditaan parhaillaan. Talouden suunnittelu on osoittautunut erityisen haasteelliseksi siksi, että kaupungin menot kasvavat nopeammin kuin tulot. Verotulot ja valtionosuudet ovat ennusteen mukaan kasvamassa ensi vuodelle noin 4,5 prosentilla. Se ei kuitenkaan riitä tasapainottamaan kaupungin taloutta tämän vuoden heikon tilanteen ja nopeutuneen menokasvun takia.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.