Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin tapahtumatukia haettavana loppuvuodelle

Joensuun kaupungin tapahtumatukia haettavana loppuvuodelle

Vuoden viimeiset Torien timantti- sekä pientapahtuma-avustukset on haettavana Joensuun kaupungilta. Torien timantti -tukimuotoa on tänä vuonna muutettu siten, että maaseutualueiden toreilla järjestettävien tapahtumien tukeminen on siirretty Torien timantista asukasosallisuuden avustusten piiriin ja näin ollen Torien timantti -avustuksella pyritään tukemaan kantakaupungin eri kaupunginosien kokoontumispaikoilla järjestettäviä matalan kynnyksen yhteisöllisiä tapahtumia.

– Uutta Torien timantissa on myös se, että tämän kyseisen toisen hakukierroksen myötä haluamme aktivoida joulunalusaikaa, sillä toisen hakukierroksen tapahtumat tulee järjestää marras-joulukuun aikana. Hakulomake on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaiseksi ja nopeaksi täyttää, joten vielä ehtii hakemuksen hyvin tekemään, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Torien Timantti -haun kautta tuetut tapahtumat tulee järjestää Joensuun lähikaupunginosien ja kantakaupungin torialueilla tai keskeisillä yleisillä tapahtuma-alueilla. Tapahtumatuen hakija voi olla joensuulainen yhdistys, yritys tai osuuskunta. Myönnettävät tukisummat ovat 500 euroa tai 300 euroa. Haku päättyy 31.8.2023.

Pientapahtuma-avustuksilla puolestaan halutaan erityisesti edistää kävijöiden ja kaupunkilaisten yhteisöllisyyttä ja osallisuutta. Pientapahtumatuet voivat olla suuruudeltaan Torien timantti -avustusta suurempia ja tapahtumien tulee vahvemmin mukailla Joensuun kaupungin arvoja ja strategiaa.

– Pientapahtuma-avustuksen hakija voi olla muukin, kuin joensuulainen yhteisö. Niillä halutaan tukea näyttäviä tempauksia ja esimerkiksi monia, erikoisempiakin, mestaruuskisoja on pientapahtuma-avustuksilla tuettu. Toteutusaikaa näillä on koko loppuvuosi, Pyykkönen jatkaa.

Pientapahtumatukien haku päättyy 30.9.2023. Joensuun kaupunki uudisti tänä vuonna tapahtuma-avustuskäytäntöjään, minkä myötä pientapahtumatukia on haettavana kolmesti vuodessa ja Torien timantti -avustusta kahdesti vuodessa. Molempia avustuksia haetaan sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja osoitteista joensuu.fi/pientapahtumatuet sekä joensuu.fi/torien-timantti.
 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.