Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuun kaupungin kesätyöhaku alkaa perjantaina 28.2.

Joensuun kaupungin kesätyöhaku alkaa perjantaina 28.2.

Joensuun kaupunki työllistää tänä kesänä noin 370 nuorta. Kaupungin omia kesätyöpaikkoja on tarjolla 200. Lisäksi kaupunki myöntää yrityksille ja yhdistyksille kesätyöpaikkatukea nuoren työllistämiseen sekä tukee nuorten yritystoiminnan harjoittelua.  

Joensuun kaupungin kesätyöt järjestetään tulevana kesänä osana KT Kuntatyönantajien suosittelemaa ”Tutustu työelämään ja tienaa” -koululaisten kesäharjoitteluohjelmaa. Ohjelma on tarkoitettu peruskoululaisille, lukiolaisille, kymppiluokkalaisille sekä VALMA-koulutukseen osallistuville. Kesätöiden kesto on kaksi viikkoa.

Tänäkin kesänä töitä on tarjolla erityisesti puutarhapuolella, kulttuuri- ja nuorisopalveluissa, teknisellä puolella sekä varhaiskasvatuksessa. Kesätöiden hakuaika on 28.2.–30.3. Katso kesätyöpaikkojen tarkemmat tiedot ja hakuohjeet.

Yritykset ja yhdistykset voivat hakea kaupungilta tukea kesätyöntekijöiden palkkaamiseen. Tukea on varattu 140 nuoren työllistämiseen. Yritystukea maksetaan yhtä työllistettyä nuorta kohti 360€ kuukaudessa. Tukea voi saada enintään kolmen nuoren työllistämiseen.

Nuorten yritystoiminnan tukea myönnetään nuorten omille yrityksille, joiden kautta nuoret työllistävät itsensä kesäkaudeksi. Yritys tulee olla perustettu joko oppilaitoksen tai 4H-yhdistyksen kautta. Tukea maksetaan 250€ ja sitä on varattu 20 nuorelle yrittäjälle.

Yritysten ja nuorten yrittäjien kesätyötukien hakuaika on 28.2 – 30.3. Katso yritysten ja nuorten yrittäjien kesätyötukien hakuohjeet.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.