Sisältöjulkaisija

angle-left Joensuu-päivää juhlistetaan 27.11.

Joensuu-päivää juhlistetaan 27.11.

Joensuun perustamispäivää juhlitaan marraskuun 29. päivä ja tänä vuonna juhlallisuudet osuvat perjantaille 27. marraskuuta.

Kahvittelutilaisuudet kaupungintalolla ja maaseutualueiden palvelupisteillä on koronatilanteen takia jouduttu perumaan, mutta perinteiset Joensuu-päivän palkinnot jaetaan 27.11. kello 18 alkaen Kauppatorin Torilavalla.

Osa Joensuu-päivän muistakin perinteistä toteutuu, kuten museoiden avoimet ovet. Päivän ohjelma tarkentuu vielä.

– Joensuu-päivä on monelle tärkeä perinne, jonka juhlintaan emme halunneet välivuotta koronatilanteesta huolimatta. Kahvittelu valitettavasti jää väliin, mutta on hienoa päästä palkitsemaan ansioituneita kaupunkilaisia. Tänä poikkeuksellisena aikana monella on myös varmasti mielessä montakin arjen sankaria, joka palkinnon ansaitsee, sanoo päivän ohjelmaa koordinoiva kaupungin kulttuurisihteeri Sari Suvanto.

Ehdotuksia kulttuuripalkinnon ja Arjen sankarit -palkintojen saajiksi kerätään

Tänä vuonna Joensuu-päivänä jaetaan yrittäjä-, kulttuuri-, nuoriso- ja menestyneiden joensuulaisurheilijoiden palkinto sekä yhteensä viisi Arjen sankarit -palkintoa. Lisäksi työllisyyden hanke Luotsi palkitsee viisi inspiroivaa työllistämistarinaa.

Joensuun kulttuuripalkinto myönnetään yhdelle tai useammalle joensuulaiselle ammattitaiteilijalle, taiteen harrastajalle tai kulttuurijärjestölle tai -ryhmälle. Palkinnon saajan valitsee kulttuuri- ja liikuntalautakunta ja palkinnon suuruus on 3 000 euroa. Palkinnon myöntämisen perustana on aktiivinen toiminta jollakin taiteen alalla, saavutettu erinomainen taso tai taiteellisella toiminnalla kaupungille tuotettu valtakunnallinen julkisuus.

Arjen sankarit -palkinnoilla palkitaan viisi vapaaehtoistyön aktiivia. Haussa on joensuulaisia henkilöitä, arjen sankareita, jotka antavat aikaansa muille ja tekevät pyyteetöntä työtä toisten hyväksi. Tänä koronavuonna vapaaehtoistyöllä on ollut entistä suurempi merkitys monen elämässä ja tätä teemaa painotetaan myös palkintoperusteissa. Sankareita etsitään Joensuun keskusta-alueelta, Enosta, Kiihtelysvaarasta, Pyhäselästä ja Tuupovaarasta, joista kustakin palkitaan yksi henkilö.

Kulttuuripalkinnon ja Arjen sankari -palkintojen saajia voi ehdottaa 2.–15.11. lomakkeilla osoitteessa www.joensuu.fi/joensuu-paiva.

Kulttuuripalkinnon suora linkki:
https://link.webropolsurveys.com/S/80D58F61F5E41102

Arjen sankarit -palkinnon suora linkki:
https://link.webropolsurveys.com/S/CA06E45146659880

Maaseutualueilta maksuttomat bussikuljetukset keskustaan

Joensuu-päivänä järjestetään maksuttomat bussikuljetukset maaseutualueilta Joensuu-päivän viettoon keskustaan. Linja-autot lähtevät Uimaharjusta, Tuupovaarasta ja Kiihtelysvaarasta kello 16.30 ja paluukyydit torilta lähtevät kello 20.30.

Illan aikana ehtii vaikkapa seurata Joensuu-päivän palkintojenjakoa, tehdä jouluostoksia ja tutustua juuri avatun Joulutorin anteihin.

Linja-autojen reitit:
1) Uimaharju–Eno–Joensuu
2) Tuupovaara–Kovero–Heinävaara–Joensuu
3) Kiihtelysvaara–Hammaslahti–Reijola–Joensuu

Linja-autokuljetuksiin ilmoittaudutaan etukäteen kuun lopussa avautuvalla verkkolomakkeella tai puhelimitse.

 

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.