Sisältöjulkaisija

angle-left Itä-Suomen yliopisto Joensuun kaupungin ilmastokumppaniksi

Itä-Suomen yliopisto Joensuun kaupungin ilmastokumppaniksi

Joensuun ilmastokumppanuusverkosto sai torstaina 7.3.2019 uuden jäsenen, kun Itä-Suomen yliopisto allekirjoitti ilmastositoumuksen. Yliopistosta tuli samalla verkoston 30. jäsen.

– Liittyminen ilmastokumppanuusverkostoon tukee Itä-Suomen yliopiston pitkäjänteistä ilmasto- ja ympäristötyötä, toteaa Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen.

Ilmastokumppanina Itä-Suomen yliopisto sitoutuu hankkimaan kaiken sähkön 100 % uusiutuvalla energialla tuotettuna. Yliopiston käyttämästä kaukolämmöstä 80 % tulee olemaan uusiutuvilla energialähteillä tuotettua vuoteen 2025 mennessä.

– Kiinteistöjen lämmitys ja sähkön kulutus ovat Suomen oloissa merkittävimpiä kasvihuonekaasupäästöjen aiheuttajia, kun tuotanto tapahtuu fossiilisilla polttoaineilla. Itä-Suomen yliopiston sitoumus siirtyä uusiutuviin energiamuotoihin on merkittävä tekijä Hiilineutraali Joensuu 2025 -tavoitteen saavuttamiseksi, toteaa Joensuun kaupungin ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Muita toimenpiteitä yliopistolla ovat muun muassa matkustamisen vähentäminen sekä etäosallistumisen, julkisten kulkuneuvojen ja kimppakyytien suosiminen, kestävän kehityksen huomioiminen hankinnoissa, jätteen ja erityisesti muovijätteen vähentäminen sekä kierrätyksen tehostaminen.

– Yliopisto on Joensuulle merkittävä vetovoimatekijä. Ilmastokumppanina yliopisto on mukana kaupungin ilmastotyössä ja esimerkkinä vastuullisen ympäristötoiminnan toteuttamisesta. Hienoa, että saimme heidät mukaan kumppanuusverkostoomme, Leinonen jatkaa.

Sitoumuksen allekirjoittivat rehtori Jukka Mönkkönen ja ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Joensuun seudun ilmastokumppanuus on suunnitelmallista ilmastotyötä tekevien toimijoiden verkosto. Verkoston toiminta käynnistettiin vuosina 2015–2017 toimineessa Ilmastotori-hankkeessa. Verkostossa on mukana eri kokoluokan yrityksiä ja yhteisöjä, joita kaikkia yhdistää halua toimia ympäristön ja ilmaston puolesta.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.