Sisältöjulkaisija

angle-left Huoneistohotelli Lietsu on Joensuun kaupungin uusi ilmastokumppani

Huoneistohotelli Lietsu on Joensuun kaupungin uusi ilmastokumppani

Huoneistohotelli Lietsu ja Joensuun kaupunki allekirjoittivat ilmastositoumuksen maanantaina 2.9.

Hotelli Lietsu aloittaa toimintansa vuoden 2019 lopussa Joensuun keskustassa. Lietsu sitoutuu mm. tekemään elintarvike-, tavara- ja palveluhankinnat suosien lähituotantoa ja paikallisia raaka-aineita, kouluttaa henkilöstön materiaali- ja energiaviisaiksi sekä hankkii polkupyöriä yhteiseen käyttöön.

Paikallisuus ja kestävät arvot ovatkin Lietsun toiminnan keskeisiä arvoja. Yritys myös hakee itselleen siitä kertovia sertifikaatteja heti yritystoiminnan alettua.

- Olemme hakeneet osaksi Karelia á la carte -ruokamatkailuverkostoa, kertoo Lietsun toinen perustaja Helena Puhakka-Tarvainen. Jäseneksi päästäkseen on noudatettava verkoston arvoja, eli karjalaisuutta, paikallisuutta, omaleimaisuutta ja vieraanvaraisuutta.

Huoneistohotelli Lietsun puolesta sitoumuksen allekirjoitti yrittäjä Helena Puhakka-Tarvainen ja kaupungin puolesta ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen.

Joensuun seudun ilmastokumppanuus on suunnitelmallista ilmastotyötä tekevistä toimijoista koostuva verkosto. Verkoston toiminta käynnistettiin vuosina 2015-2017 toimineessa Ilmastotori-hankkeessa. Verkostossa on mukana eri kokoluokan yrityksiä ja yhteisöjä, joita kaikkia yhdistää halu toimia ympäristön ja ilmaston puolesta. Joensuun kaupungilla on tällä hetkellä 34 ilmastokumppania.

 

Ilmastokumppanuudesta voit lukea lisää Climate Joensuun sivuilta:

www.climatejoensuu.fi/ilmastokumppanuus