Sisältöjulkaisija

angle-left Foodbytwins kehitti Vaara-kirjastoille oman piirakkaresptin - tule maistelemaan 27.11.

Foodbytwins kehitti Vaara-kirjastoille oman piirakkaresptin - tule maistelemaan 27.11.

Joensuulaislähtöiset kulinaristikaksoset Petra ja Noora Väänänen eli Foodbytwins julkaisevat loppuvuodesta 2024 oman keittokirjan. He saapuvat Joensuun pääkirjaston Taiteiden aukiolle (Koskikatu 25, 2. krs) keskiviikkona 27.11. klo 17.30 kertomaan omasta ruokafilosofiastaan ja kirjanjulkaisuprosessista.

Samalla julkaistaan kaksosten Pohjois-Karjalan Vaara-kirjastoille kehittämä piirakkaresepti. Kirjaston omat harrastelijakokit ovat testanneet reseptin ja tuovat versionsa maisteltavaksi tapahtumaan.

Mikä on Foodbytwins

Foodbytwins, kokkaavat kaksoset Noora ja Petra yhdistävät intohimonsa ruoanlaittoon ja jakavat sen herkullisten reseptien ja kokkausvinkkien muodossa. Nämä kaksi innokasta kokkia ovat luoneet yhteisön ja brändin, joka heijastaa heidän rakkauttaan ruoanlaittoon ja luovaan tekemiseen. Kaksoset matkustavat ja hakevat inspiraatiota kokkailuun eri ruokakulttuureista. Rentous ja luovuus on heille tärkeää kokkaamisessa ja yksi ruoan ihana puoli on se, että sitä on kiva tehdä ja syödä porukalla.

Petra on vuoden 2022 MasterChef-voittaja ja ruoka-alan moniosaaja. Nuoren sukupolven edustaja alalla, mihin hän tuntee todellista intohimoa. Petra valmistui kokiksi keväällä 2023 Perhon Liiketalousopistosta ja hänellä on kokemusta mm. Culinary Arts & Design -opinnoista Bangkokin yliopistossa sekä harjoittelusta maailman parhaassa kolmen Michelin-tähden ravintolassa. “Uteliaisuus, luovuus ja rakkaus tekemiseen ohjaavat minua kaikissa projekteissani”.

Noora on intohimoinen kotikokki ja ruokakuvaaja. ”Ruoanlaitto on minulle tapa ilmaista itseäni ja jakaa rakkauttani ruokaan, ja on mahtavaa tietää, että voin innostaa muitakin tekemään samoin. Reseptejä suunnitellessa tarvitaan sekä luovuutta että ammattitaitoa oikeiden raaka-aineiden valitsemiseksi ja sopivien ruoanvalmistusmenetelmien löytämiseksi. Visuaalisuus on minulle tärkeää, ja näen kauniin annoksen kuin syötävänä taideteoksena. Pyrin hyödyntämään korkealaatuisia sesongin raaka-aineita ruoanlaitossani ja poimin myös luonnosta raaka-aineita, kuten sieniä ja marjoja. Rakastan suunnitella ja valokuvata reseptejä, jotka innostavat kaikenlaisia kokkeja kokeilemaan jotain uutta ja herkullista! Tavoitteenani on tuoda esiin ruoan iloa ja nautintoa sekä kannustaa ihmisiä löytämään oman luovan puolensa keittiössä”.

Joensuun seutukirjasto on saanut vierailun järjestämiseksi apurahan Taste Saimaa -pilotoinnista ja on siten Euroopan Unionin osarahoittama.