Sisältöjulkaisija

angle-left Europarlamenttivaalien vaalipäivän 26.5. äänestyspaikat samat, kuin huhtikuun eduskuntavaaleissa

Europarlamenttivaalien vaalipäivän 26.5. äänestyspaikat samat, kuin huhtikuun eduskuntavaaleissa

Europarlamenttivaalien varsinaisena vaalipäivänä sunnuntaina 26.5. äänestetään Joensuussa samoissa tiloissa, kuin edellisissä eduskuntavaaleissa viime huhtikuussa.

Mutalan, Niinivaaran ja Tuupovaaran äänestysalueiden paikat ovat muuttuneet vuoden 2018 presidentinvaalien jälkeen. Mutalassa varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikka on Ollilan päiväkodilla osoitteessa Rakentajankatu 25. Niinivaaralla ja Tuupovaarassa varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat samat kuin ennakkoäänestyksessä eli Niinivaaralla koulurakennus osoitteessa Tikkamäentie 17 (käynti Mustolankadun kautta) ja Tuupovaarassa palvelupiste osoitteessa Virastotie 10.

Kaikki äänestyspaikat voi tarkastaa esimerkiksi äänioikeutetuille kotiin lähetetystä ilmoituskortista ja Joensuun kaupungin osalta osoitteesta https://www.joensuu.fi/vaalit. Toisin kuin ennakkoäänestyksessä, varsinaisena vaalipäivänä äänestyspaikkaa ei voi valita vapaasti vaan äänestää täytyy siinä paikassa, joka on mainittu ilmoituskortissa.

Vaalitoimitus alkaa sunnuntaina kullakin äänestyspaikalla kello 9 ja jatkuu yhtäjaksoisesti kello 20 saakka. Äänestämään tarvitsee mukaansa vain kuvallisen henkilöllisyystodistuksen. Kaikki äänestyspaikat ovat esteettömiä.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.