Sisältöjulkaisija

angle-left Enon uuden alakoulun suunnittelu on käynnissä – vanhemmille ja järjestöille yhteinen työpaja 25. elokuuta

Enon uuden alakoulun suunnittelu on käynnissä – vanhemmille ja järjestöille työpaja 25. elokuuta

Vanhemmille ja järjestöille yhteinen työpaja 25. elokuuta

Enon uuden alakoulun suunnittelu on parhaillaan käynnissä. Uudesta koulusta suunnitellaan monikäyttöinen ja muuntuva opetus- ja kohtaamispaikka. Koulutyön lisäksi uusi koulu tarjoaa tilat muun muassa esikoululaisille, nuorisolle, kansalaisopistolle sekä järjestöille.

Enolaiset vanhemmat ja järjestöt pääsevät mukaan uuden koulun suunnitteluun elokuussa järjestettävässä työpajassa. Työpaja pidetään Enon urheiluhallilla 25.8.2021 kello 18, osoite Purokyläntie 9. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon osoitteessa joensuu.fi/enon-uusi-koulu. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 22. elokuuta saakka. Tilaisuus järjestetään voimassa olevien koronarajoitusten ja suositusten mukaisesti. Jos koronatilanne pahenee ja yleisötilaisuudet kielletään, tilaisuutta ei järjestetä.

Toiveissa avarat ja muunneltavat tilat

Uuden koulun suunnittelu aloitettiin keväällä 2021. Suunnittelun alkuvaiheessa koulun henkilökunta sekä oppilaat työstivät yhdessä koulun pedagogisen suunnitelman, joka ohjaa koko rakennushanketta. Suunnitelmassa kuvataan, millaiseen käyttöön uusi koulu tulee sekä miten siellä toimitaan ja työskennellään.

Toiveissa on muun muassa avarat ja valoisat tilat, mahdollisuus muunnella tiloja eri vuosiluokkien toimintaan, monikäyttötila esiintymislavoineen, äänieristetyt lepotilat esi- ja alkuopetuksen oppilaille, oma kierrätyspiste sekä iltakäyttöön soveltuva monikäyttötila.

– Erityisen tärkeää Enon koululle on lähiluonto. Haluamme olla koulu keskellä kylää yhteistyössä koulua ympäröivien yhdistysten ja muiden tahojen kanssa. Myös Enon alueen kulttuuriperintö on ainutlaatuista ja haluamme oppia siitä. Ja tätä perintöä halutaan välittää myös tulevaisuuteen, rehtori Timo Alanko kertoo.

Myös alueen nuoret ovat jo ehtineet kertomaan omat toiveensa nuorisovaltuuston järjestämässä suunnitteluillassa. Koulun suunnitteluun voi tutustua tarkemmin osoitteessa joensuu.fi/enon-uusi-koulu.

Koulun rakentaminen alkaa keväällä 2023 ja sen on määrä valmistua syksyksi 2024.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.