Sisältöjulkaisija

angle-left Enon koulusta toivotaan koko kylän keskuspaikkaa – vanhemmat ja alueen järjestöt osallistuivat yhteiseen työpajaan

Enon koulusta toivotaan koko kylän keskuspaikkaa – vanhemmat ja alueen järjestöt osallistuivat yhteiseen työpajaan

Enon uuden alakoulun suunnittelu on käynnissä. Vanhempien ja alueen järjestöjen ajatuksia uudesta koulurakennuksesta ja sen pihasta kartoitettiin työpajassa 25. elokuuta Enon liikuntahallilla. Työpajaan osallistui laajasti eri käyttäjäryhmiä edustavia aktiivisia enolaisia, yhteensä 12 henkilöä.

Uudesta koulusta toivotaan ennen kaikkea enolaisten yhteistä olohuonetta, jonne on helppo tulla. Olohuonemaisuutta toisi esimerkiksi keittiönurkkaus, joka nousi niin alueen nuorten kuin järjestöjen toiveissa kärkipäähän.

Tiloista toivotaan helposti muunneltavia, jolloin ne palvelevat mahdollisimman montaa toimijaa niin päiväaikaan kuin iltaisinkin. Iltakäyttäjät esittivät toiveen riittävistä säilytystiloista, jolloin tavaroita ei tarvitsisi kuljetella.

Työpajasta saatiin runsaasti ideoita jatkojalostettavaksi.

– Työpajassa käytiin esimerkiksi runsasta keskustelua saattoliikenteen turvallisuudesta ja sen sujuvuudesta. Koululla tulee olemaan paljon kuljetusoppilaita, samoin iltakäyttäjät tulevat usein paikalle autolla.  Ympäröivän luonnon säilyttäminen koettiin tärkeäksi ja nousipa toivelistalle ulkokuntosali tai lähiliikuntapaikka, jotta myös nuorille ja aikuisille olisi tekemistä koulun piha-alueella, kertoo Enon koulun rehtori Timo Alanko.

– Enon koulun suunnitteluprosessista keräämme talteen kokemukset, joiden pohjalta kaupunki luo mallin julkisten tilojen suunnitteluun yhdessä kaupunkilaisten kanssa. Uudenlainen toimintapa liittyy kiinteästi tänä syksynä valmisteltavaan osallisuusohjelmaan, jatkaa hyvinvointi- ja osallisuuspäällikkö Heini Lehikoinen.

Enoon rakennetaan yksisarjainen alakoulu, jossa huomioidaan Louhiojan koulun oppilaiden mahdollinen siirtyminen Enon kouluun tulevaisuudessa. Enon uusi koulu valmistuu kesällä 2024 ja oppilaat pääsevät kouluun syyslukukaudesta 2024 alkaen.

Myös koulun oppilaat, henkilökunta ja alueen nuoret ovat jo osallistuneet koulun suunnitteluun omissa työpajoissaan. Koulun suunnitteluun ja työpajojen materiaaleihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa joensuu.fi/enon-uusi-koulu.

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.