Sisältöjulkaisija

angle-left Digitukiviikolla 4.–8.5. autetaan toisia sujuvampaan digiarkeen

Digitukiviikolla 4.–8.5. autetaan toisia sujuvampaan digiarkeen

Valtakunnallista digitukiviikko vietetään 4.-8.5.. Viikon järjestää Digi- ja väestötietovirasto yhdessä valtakunnallisen digitukiverkostossa mukana olevien maakuntien liittojen ja järjestöjen kanssa.  Digitukiviikon aikana jokainen kansalainen, järjestö tai yritys voi auttaa korona-arjen eristämiä ihmisiä oman kykynsä mukaan.

– Koronan myötä monet arkiset asiat, kuten esimerkiksi yhteydenpito läheisiin ja harrastukset, ovat muuttuneet digitaalisiksi ja niiden hoitaminen vaatii digitaitoja. Kaikkien taidot eivät vielä riitä asioiden hoitamiseen, eikä tarvitsekaan. Digitukiviikon tarkoituksena on, että osaavammat voivat auttaa heitä, joille laitteiden ja palveluiden käyttö on vieraampaa. Jokainen voi osallistua viikkoon omien taitojensa mukaan ja kertoa vinkkinsä digiarjen sujuvoittamiseen, kertoo Digituki Pohjois-Karjala-hankkeen projektisuunnittelija Elina Honkaselkä.

Digitukiviikon tapahtumia ja toimijoiden haastatteluja löytyy Facebookista. Tapahtumasivulla voit jakaa myös oman kysymyksesi tai vinkkisi digiasioihin liittyen.

Digitukiviikon materiaalit ja lisätiedot löytyvät Suomidigistä.

Viikkoon osallistuvia pohjois-karjalaisia toimijoita nostetaan esille myös Digituki Pohjois-Karjala-hankkeen Facebook-sivulla.

Digitukiviikolla mukana olevia joensuulaisia toimijoita

#Ihan Diginä! -hanke

#Ihan Diginä! haastaa sinut innostumaan digin mahdollisuuksista!

  • Keskiviikkona 6.5.2020 alkaa vertaisdigiosaajien verkkovalmennus, jossa valmentajina toimivat hankkeen henkilöstön lisäksi aiemmin valmistuneet vertaisdigiosaajat. (Ennakkoilmoittutuminen päättynyt.)
  • Torstaina 7.5.2020 on mahdollisuus keskustella älylaitteen hankkimisesta kello 13-14. Mitä kaikkea olisi hyvä huomioida, kun on ostamassa digilaitetta? (Alustana Teams-videokokous, ei vaadi ennakkoilmoittautumista.)
  • Viikko päätetään perjantaina 8.5.2020 iloisiin fiiliksiin Instalivessä kello 13-14, luvassa digisanastokisa. (Alustana @ihandigina Instagram Live, ei vaadi ennakkoilmoittautumista).

Lisäksi hankkeen viikkoon sisältyy etäkoulutuksia ja sisällöntuottamista materiaalipankkiin.

Hankkeen toimintoihin pääsee liittymään hankkeen sosiaalisen median kautta, löydät meidät tunnisteella @ihandigina Facebookissa ja Instagramissa.

#digistilähellä #digituki

Joen Severi ry

Joen Severi ry osallistuu Digitukiviikkoon etäneuvonnan lisäksi videopuheluteemalla. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan videopuheluita, mutta et ole varma, miten videopuhelu soitetaan tai haluat harjoitella videopuhelussa toimimista, voit olla meihin yhteydessä. Harjoitellaan yhdessä. Videopuhelu on innostava väline yhteydenpitoon aikana, jolloin vietämme paljon aikaa kotona. Ohjausta ja apua tietotekniikan käyttöön saat puhelimitse soittamalla tai lähettämällä tekstiviestin Mariannelle p. 050 360 5051 tai Sampolle p. 050 337 7440. Olemme tavoitettavissa arkipäivisin klo 9–15.

Voit lähettää meille myös kysymyksesi sähköpostilla osoitteisiin marianne.lappalainen@joenseveri.fi  tai sampotaipale@joenseveri.fi

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry

Pohjois-Karjalan Sosiaaliturvayhdistys ry osallistuu digitukiviikkoon yhdistysten ja kuntalaisten etädigineuvonnan lisäksi tarjoamalla tietoa yhdistysten etänä tarjottavasta tuesta ja toiminnasta Pohjois-Karjalassa:

Tukea ja toimintaa etänä Pohjois-Karjalassa verkkosivusto

Vaikka kasvokkainen tapaaminen ei tällä hetkellä ole mahdollista, niin tekemistä, tukea ja toimintaa on verkossa tarjolla. Tutustu yhdistysten verkossa tarjottavaan tukeen, ryhmiin ja toimintaan Pohjois-Karjalassa! Tietoa myös verkkokoulutuksista ja valtakunnallisista auttavista puhelimista.

Jelli.fi-palvelun toimintaa ja tukea etänä verkkosivusto: https://www.jelli.fi/eta/

Maksutonta digineuvontaa etänä

Tarjolla apua ja opastusta tietokoneen, älypuhelimen ja tabletin käyttöön puhelimitse, etänä ja sähköpostitse ti, to ja pe klo 10-12. Neuvoa ja apua voi kysyä kaikenlaisiin tietoteknisiin pulmiin. Ota yhteyttä! digineuvoja Toni Roth p. 050 543 0855, digituki@pksotu.fi

Yhdistysten maksutonta tietoteknistä tukea etänä

It-asiantuntijamme tarjoaa yhdistyksille maksutonta tietoteknistä tukea. Voit kysyä apua esimerkiksi: tietoturva-asiat ja tietoturvaohjelmat, ohjelmien käyttöönotto ja asennus, tietotekniset ongelmat, neuvoja ja tukea sopivien laitteiden (tietokone, tabletti, oheislaitteet jne) hankintaan. Yhteyttä voi ottaa niin pienissä kuin suuremmissakin mieltä askarruttavissa kysymyksissä. Yhteystiedot: It-asiantuntija Ville-Matti Nikkonen, p. 050 378 8527, ville-matti.nikkonen@pksotu.fi

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Tietoa maakunnan maksuttomasta, etänä annettavasta ja muusta digituesta löydät osoitteesta www.pohjois-karjala.fi/digitukea

Vaara-kirjastot

Vaara-kirjastot jakavat digivinkkejä omissa some-kanavissaan. (Facebook: @vaarakirjastot ja Twitter: @Vaarakirjastot)

Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet


Tilaa Joensuun kaupungin tiedotteet: liity postituslistalle.