Uusille joensuulaisille

Muuta meille – Uusille joensuulaisille

Uusille joensuulaisille

Tervetuloa Joensuuhun!


Joensuu haluaa tarjota uusille kaupunkilaisille kevyen tavan tutustua toisiinsa, kaupungin toimintaan ja palveluihin. Niinpä järjestämme ajoittain tilaisuuksia, joihin kutsumme kaikki Joensuuhun äskettäin muuttaneet. Osa tilaisuuksista on erillisiä, osa muiden tapahtumien yhteydessä. Täältä löydät tietoa tulevista tapahtumista.

Lisäksi olemme koonneet tänne hyödyllisiä vinkkejä eri tahojen järjestämästä toiminnasta ja tapahtumista, joihin mennä mukaan ja tahoista, joilta pyytää neuvoja ja apua.

Uusien joensuulaisten tilaisuudet
 

Kaupunki järjestää keväällä 2024 tilaisuuksia uusille joensuulaisille, joissa voit tulla tapaamaan muita äskettäin kaupunkiin muuttaneita ja pidempään Joensuussa asuneita. Tapahtumat ovat maksuttomia, kaikenikäisille ja eri kielitaustoista tuleville avoimia. Tilaisuudet järjestetään yhdessä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa vaihtuvien teemojen ympärille. 

Kaikki uusien joensuulaisten tilaisuudet löydät tapahtumakalenteristamme.

 

 

Missä tutustua ihmisiin?
 

Joensuussa on paljon maksutonta ja helppoa toimintaa, mihin voit mennä mukaan ja tutustua kaupunkilaisiin.

- Omaa toimintaamme on mm. keskustassa päivittäin avoin Yhteisötalo Satama, jonne voit mennä vaikkapa lukemaan päivän lehden, juomaan kupposen kahvia tai istahtamaan sohvan nurkkaan oman käsityön tai kirjan kanssa sekä tapaamaan muita ihmisiä. 

- Kansalaisopisto tarjoaa monenlaisia kursseja eri harrastuksista ja taidoista kiinnostuneille.

- Visit Joensuu -sivuille on koostettu tietoa kaupungin vapaa-ajan mahdollisuuksista matkailijoita ajatellen, mutta sisältö on luonnollisesti hyödyllistä myös kaupungissa asuville.

- Tapahtumakalenteristamme löydät useimmat kaupungissa järjestettävät tapahtumat.

- Lähellä.fi -palvelusta puolestaan löytyy järjestöjen ja kolmannen sektorin toimintaa kootusti. 

- Lapsiperheille säännöllistä toimintaa tarjoavat mm. Perheentalo keskustassa (Huom! suljettu tammikuun ajan muuton vuoksi) ja Lähiötalo Rantakylässä.

- Ikäihmisille löytyy useita avoimia kohtaamispaikkoja, joissa myös säännöllistä toimintaa. Näistä löytyy tietoa joensuu.fi/kohtaamispaikat

- Yksittäiset kaupunkilaiset tarjoavat myös erilaista naapuriapua Commu-alustalla.

- Facebook-ryhmä Joensuun puskaradio on myös aktiivinen foorumi kaupunkilaisille.

- Uusia joensuulaisia palvelee myös Muuttoagenttimme, joka voi tarjota neuvoja ja vinkkejä.

 

Yhteisötalo Satama Kansalaisopisto Visit Joensuu Tapahtumakalenteri Lähellä.fi Perheentalo Lähiötalo Ikäihmisten kohtaamispaikat Commu Joensuun puskaradio Muuttoagentti

Muuta meille, footerin otsikko

 


Mitä muuta haluaisit tietää Joensuusta?

Muuttoagenttimme neuvoo kaikissa Joensuuhun liittyvissä käytännön kysymyksissä ja selvittää tarvittaessa asioita puolestasi veloituksetta.

Sivu arviointi ja palaute