Liikkujan ystävä - Urheilukaupunki Joensuu

Liikkuminen ja urheilu on olennainen osa Joensuutta. Kaupunkimme sekä ympyröivä monipuolinen luonto mahdollistavat niin aktiivisen arjen kuin maailman huipun tavoittelun urheilussa. Urheilukaupunki Joensuu -hankkeen tavoitteena on rakentaa kaupungistamme entistä parempaa liikunta- ja urheilukaupunkia.

Liikkujan ystävä - Urheilukaupunki Joensuu

Hyötyliikunta kuuluu joensuulaisen arkipäivään. Kaupungin kevyen liikenteen väylät sekä lyhyet etäisyydet tarjoavat houkuttavan vaihtoehdon työmatkapyöräilyyn. Luonto alkaa heti kotioviltamme ja reitit vievät liikkujaa aina Pielisjoen rannoilta kohti Pohjois-Karjalan vaaramaisemia.

Kaupungin liikuntapaikka keskittymä on Mehtimäen urheilupuisto, josta löytyy keskeisimmät harrastus- ja liikuntapaikat. Mehtimäen sijainti keskustan läheisyydessä sekä monipuoliset mahdollisuudet eri lajien harrastamiseen tekevät alueesta ainutlaatuisen maanlaajuisesti. Alue kehittyy edelleen.

Joensuulainen urheilu näkyy ja kuuluu myös kaupungin rajojen ulkopuolella. Joukkuelajeissa seuramme ovat edustettuina laajalla rintamalla korkeimmilla sarjatasoilla. Kaupungistamme on ponnistanut yksilöurheilijoita aina maailman huipulle asti. Urheilun ja opiskelun yhdistäminen oppilaitoksissamme sekä Joensuun urheiluakatemiassa on luonteva askel urheilijan polulla.

Liikunnasta ja urheilusta vetovoimaa Joensuuhun

Monipuoliset sekä mielekkäät liikuntamahdollisuudet korostuvat tulevaisuudessa kaupunkilaisten hyvinvoinnin rakentajana. Urheilu- ja liikuntatapahtumat ovat Joensuulle väylä näyttää, mitä me urheilukaupunkina olemme. Urheilijoiden ja seurojen menestys kertovat omalla tavallaan joensuulaista tarinaa.      

Joensuun kaupungin tuoreessa strategiassa panostetaan urheiluun ja liikuntaan. Strategian mukaan kaupunki haluaa edistää kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä tukemalla liikunnallista ja aktiivista elämäntapaa. Urheilukaupunki Joensuu -hankkeen tavoitteena on kehittää liikunta- ja urheilumahdollisuuksia tasapuolisesti kaupunkilaisten tarpeisiin sekä parantaa joensuulaisen liikunnan ja urheilun näkyvyyttä.

Joensuulaisen liikunnan ja urheilun sanoma

Yhtenä osana Urheilukaupunki Joensuu -hanketta on yhteisen sanoman muodostaminen. Sanoman tarkoitus on tiivistää, mitä urheiluun ja liikuntaan liittyvää kaupunkilaiset kokevat tärkeäksi ja mistä haluamme kertoa myös muille. Yhteisen viestin muodostaminen aloitettiin tammikuussa kyselemällä kaupunkilaisten mielipiteitä liikunnasta ja urheilusta eri näkökulmista. Helmikuussa sanomaa on pohdittu yhdessä paikallisten urheilun ja liikunnan osaajien kanssa. Maaliskuun lopussa kuulemme vielä paikallisia liikunta- ja urheiluseuroja. 

Seurojen edustajille tarkoitettu työpaja järjestetään tiistaina 29.3.2022 klo 17.00-18.30 Teams-työpajana. Työpaja on suunnattu erityisesti liikunta- ja urheiluseurojen puheenjohtajille, johtokunnan tai hallituksen jäsenille ja toiminnanjohtajille. Seurakohteisesti toivomme mukaan korkeintaan 2 edustajaa, jotta saamme kaikkien äänet kuuluviin. 

Työpajaan voi ilmoittautua alla olevan linkin kautta. Ilmoittautuminen on auki sunnuntaihin 27.3.2022 asti ja osallistujille toimitetaan Teams-linkki ennen työpajaa. 

Ilmoittautuminen työpajaan 

Urheilukaupungin sanoma julkistetaan Kalevan kisojen yhteydessä elokuussa 2022. 

Urheilukaupunki Joensuu imagon vahvistaminen on Pohjois-Karjalan Maakuntaliiton rahoittama AKKE-hanke, jonka toiminta-aika on 15.7.2021-30.6.2022. 

 

Sivu arviointi ja palaute