Ukraina, Kriisiapu ja henkinen tuki, sivun otsikko

Kriisiapu ja henkinen tuki

Ukraina – Kriisiapu ja henkinen tuki

Pohjois-Karjalan Kriisikeskus

Koulutetut kriisityöntekijät tarjoavat keskusteluapua. Kriisiapu on tarkoitettu lyhytaikaiseen, muutaman käynnin kriisitukeen, ehkäisemään kuormituksen kroonistumista ja mielenterveysongelmia.

Ajanvaraus arkisin kello 10–16 numerosta 013 316 244. 

Tapaamiset kasvokkain, puhelimitse tai Teams-yhteydellä. Tapaamiset ovat asiakkaille maksuttomia. Tapaamisista ei tehdä kirjauksia, paikalle voi tulla halutessaan anonyyminä.

Asiointikielenä suomi tai englanti, tarvittaessa järjestetään myös tulkkausapua. 

Siun sote

Siun sote on kunnallisten sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäjä Joensuussa. Palvelut löytyvät osoitteesta www.siunsote.fi/en/web/english

Sosiaali- ja kriisipäivystys tukee akuutissa tilanteessa, puh. 013 330 9002

Sosiaalitoimistot (työikäisten sosiaalipalvelut) järjestävät palveluohjausta ja neuvontaa 013 330 2810 Kiireellistä toimeentulotukea ja perustoimeentulotukea (esim. ruokaan tai lääkkeisiin) voi hakea Kansaneläkelaitokselta (KELA): www.kela.fi

Mielenterveys- ja päihdepalvelut palvelevat asiakkaita, joilla on psyykkinen sairaus tai mielenterveysongelmia. Mielenterveyspalvelujen hoitokoordinaattorit auttavat arkisin etsimään oikeaa ratkaisua psyykkisiin ongelmiin puh. 013 330 2145. 

Terveydenhuoltopalvelujen osalta Pohjois-Karjalan keskussairaalan yhteispäivystyksessä palvellaan terveydenhuoltoon liittyvissä akuuttiasioissa ympärivuorokautisesti. Jos terveydenhuollon palveluihin hakeutumisen syynä on infektio-oireet, pyydetään varaamaan etukäteen vastaanottoaika p. 116 117.

Ortodoksinen seurakunta

Joensuun ortodoksinen seurakunta tarjoaa henkistä ja hengellistä tukea. Seurakunnan henkilöstöstä löytyy englannin, venäjän, puolan, ukrainan, kreikan, ruotsin ja suomen kielen taitoisia.

Yhteystiedot ja tietoa jumalanpalveluksista: 

www.joensuunortodoksit.fi/по-русски
www.joensuunortodoksit.fi/in-english

ViaDia Joensuu 

ViaDia on Suomen Vapaakirkon diakoniatyön järjestö. Joensuun ViaDia toimii Rantakylän kaupunginosassa, noin 4 km päässä Joensuun keskustasta.

ViaDia-keskus on kaikille avoin kohtaamispaikka, jossa voi tavata muita ihmisiä ja kahvitella. Keskus on avoinna arkisin kello 10–14 osoitteessa Venetie 10. 

Lähiötalo on ViaDian avoin kohtaamispaikka erityisesti lapsiperheille ja koululaisille. Tavoitteena on tukea lapsiperheiden hyvinvointia sekä maahanmuuttaneiden perheiden kotoutumista ja ennaltaehkäistä syrjäytymistä. Lähiötalo on avoinna arkisin kello 9.30–14 osoitteessa Riihisärkänkatu 6 C 16, 2. kerros. 

Perheentalo 

Perheentalo on kaikille lapsiperheille yhteinen, maksuton kohtaamispaikka. Perheentalossa voit tavata muita perheitä, lapset voivat leikkiä, syödä omia eväitä ja aikuiset juoda kupin kahvia/teetä. Voit myös osallistua erilaisiin ohjattuihin ryhmiin ja tuokioihin.

Perheentalo on Joensuun keskustassa, torin lähellä, osoitteessa Rantakatu 15. Avoinna tiistaisin klo 9–19 ja keskiviikosta perjantaihin klo 9–14.

Tietoa talon toiminnasta englanniksi: www.joensuunperheentalo.fi/joensuun-perheentalo/in-english/

Perheentalon toimintaa koordinoi Pelastakaa Lapset ry. 

Valtakunnalliset kriisipalvelut 

Suomen mielenterveys ry:n kriisipuhelin

Kriisipuhelimen päivystäjät ovat kriisityön ammattilaisia, alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia. 

Puhelin palvelee suomeksi, ruotsiksi, arabiaksi ja englanniksi. 

Suomeksi: 
puh. 09 2525 0111
Avoinna 24 tuntia vuorokaudessa

https://mieli.fi/

Arabiaksi ja englanniksi:
puh. 09 2525 0113 ja WhatsApp 040 195 8202.
ma ja ti klo 11-15,
ke klo 13-16 ja klo 17-21,
to klo 10-15
pe klo 9–13 englanniksi numerossa 09 2525 0112

https://mieli.fi/en
https://mieli.fi/ar

Sivu arviointi ja palaute