Työllisyyspalvelut – Topakka-hanke

Mikä Topakka-hanke on?

Topakka-hanke

Topakka on Joensuun kaupungin työllisyyspalveluiden hallinnoima Euroopan Sosiaalirahaston rahoittama kolmivuotinen hanke ajalla 1.10.2019 – 30.9.2022. Yhteishankkeessa ovat mukana Kitee, Liperi, Outokumpu ja Tohmajärvi. Asiakastavoite on yhteensä 795 asiakasta.

Hankkeen tavoitteena on luoda maakunnallinen malli työttömien henkilöiden työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Lisäksi tavoitteena on lisätä toimijoiden osaamista työ- ja toimintakyvyn tunnistamisessa ja asiakasohjauksessa.

Topakka auttaa työkyvyttömyyden takia sivuun jääneitä henkilöitä löytämään yksilöllisesti oikeat palvelut. Asiakas voi esimerkiksi tarvita sairauden jälkeen kuntoutuspalveluita tai apua työkykyyn liittyvien etuuksien hakemiseen. Henkilökohtaisen tuen lisäksi asiakkaat saavat ohjausta Siun Soten työ- ja osaamiskeskukseen, josta he saavat lääkäripalveluita työ- ja toimintakyvyn arviointiin. Muita kumppaneita ovat KELA, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, TYP, Siun soten aikuissosiaalityö, kuntien työllisyyspalvelut ja eri kuntoutuspalveluja tuottavat tahot.

Hankkeessa työskentelee viisi työkykykoordinaattoria, palvelukoordinaattori ja osa-aikainen lääkäri. Lisäksi Topakka ostaa työkyvyn arviointipalvelun Honkalampi-säätiöltä.

Topakka on saanut 1,425 miljoonan euron ESR-rahoituksen 1.10.2019–30.9.2022. Kokonaiskustannus on 1,781 miljoonaa euroa, josta kuntien omarahoitusosuus 356 000 euroa. Topakka toimii työllisyyttä edistävän Luotsi Joensuun sisarhankkeena.

Hankejohtajana toimii Joensuun työllisyyspäällikkö Riikka Vartiainen ja hanketta koordinoi työllisyyskoordinaattori Satu-Sisko Eloranta.

YHTEYSTIEDOT

Satu-Sisko Eloranta

Työllisyyskoordinaattori, Typ-verkostojohtaja
 050 310 9621
satu-sisko.eloranta@joensuu.fi

Topakka, logot

    


Sivu arviointi ja palaute