Maahanmuuttajapalvelut - Toimijoille ja yhteistyökumppaneille

Jaamme kotouttamistyön asiantuntijuuttamme kaupungin työntekijöille, muille toimijoille ja yhteistyökumppaneille. Annamme ohjausta ja neuvontaa maahanmuuttoon ja kotouttamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tarjoamme räätälöityjä koulutuksia esimerkiksi.

  • tulkkauspalveluiden käytöstä
  • maahanmuuttaja-asiakkaan kohtaamisesta ja
  • kiintiöpakolaisten vastaanotosta.

Voimme toimia myös työparinasi, kun tarvitset oman ammattitaitosi rinnalle kotouttamistyön ja maahanmuuton asiantuntijuutta. Olemme yritysten tukena kansainvälisten osaajien rekrytointiprosessissa ja heidän saapuessaan Joensuuhun.

Maahanmuuttajapalveluiden kotouttamistyö on verkostomaista ja teemme aktiivisesti yhteistyötä eri toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Omalla toiminnallamme olemme vaikuttamassa maahanmuuttajien kotoutumiseen Joensuun kaupungin alueella.

Toimimme myös suunnannäyttäjänä Pohjois-Karjalassa ja Suomessa tehtävälle kotouttamistyölle. Olemme kiinnostuneita uusista yhteistyötahoista ja -mahdollisuuksista. Tavoitat meidät puhelimitse ja sähköpostitse, ota rohkeasti yhteyttä!

Become Karelian! - Work and live in North Karelia 

Joensuun kaupunki on mukana toteuttamassa Become Karelian! -hanketta. Hankkeen päätoteuttaja on Business Joensuu ja toinen osatoteuttaja kaupungin lisäksi Pohjois-Karjalan maakuntaliitto. Joensuun kaupunki vastaa International House of Joensuu -toimintamallin kehittämisestä ja pilotoinnista. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto. 

Hankkeen  tavoitteena on yritysten kasvun ja työvoiman saannin tukeminen pilotoimalla uudenlaisia kansainvälisiä rekrytoinnin muotoja. Projektissa mallinnetaan International House of Joensuu -palvelukokonaisuus, joka tukee kansainvälisten osaajien sijoittautumista alueelle, lisää alueen elinvoimaa, parantaa alueen houkuttelevuutta kansainvälisesti sekä luo yhteisen alueen brändiä ja vetovoimatekijöitä hyödyntävän kv-rekrymarkkinoinnin konseptin.

Voit lukea lisää hankkeesta päätoteuttaja Business Joensuun verkkosivuilla!

 

Kotouttamisohjelma

Joensuun kaupungilla on kotouttamisohjelma vuosille 20182021.

Joensuun kaupungin kotouttamisohjelma

AUKIOLOAJAT

Avoinna ma–pe 8:30–11 ja 12–15:00

Sivu arviointi ja palaute