Tiedonhallinta, sivun otsikko

Tiedonhallinta

Tiedonhallinta

Jokaisella on oikeus saada tieto viranomaisen julkisesta asiakirjasta. Asianosaisena sinulla on oikeus saada tieto muunkin kuin julkisen asiakirjan sisällöstä, mikäli se voi tai on voinut vaikuttaa asiasi käsittelyyn. Sinulla on myös tietyin rajoituksin oikeus saada tieto itseäsi koskevista tiedoista, jotka sisältyvät viranomaisen asiakirjaan. 

Julkiseen asiakirjaan kohdistuvaa tietopyyntöä ei tarvitse perustella. Avustamme tarvittaessa yksilöimään tarvitsemasi asiakirjan. Tietopyyntöihin vastataan kahden viikon kuluessa. Laajoihin tai työmäärältään vaativiin tietopyyntöihin vastataan kuukauden kuluessa.

Tietopyynnön toimittaminen

Lähetä tietopyyntö kaupungin kirjaamoon: kirjaamo@joensuu.fi tai Joensuun kaupunki, PL 59, 80101 Joensuu. 

Huolehdimme siitä, että tietopyyntösi toimitetaan organisaatiossamme oikeaan paikkaan.

Henkilötietojen tarkistuspyynnön voit tehdä sähköisesti. Tarkemmat tiedot ja sähköinen lomake löytyy täältä: Tee tietojen tarkastelupyyntö

Sosiaali- ja terveyspalveluita koskevat tietopyynnöt tehdään Siun sotelle

Keskusarkisto

Keskusarkistossa on pääasiassa pysyvästi säilytettävä hallinnon aineisto. Aineisto sisältää liitettyjen kuntien (Pielisensuu, Pyhäselkä, Kiihtelysvaara, Eno ja Tuupovaara) arkistot.

Arkistomuodostajista on erillinen luettelo: Arkistonmuodostajat

Keskusarkistolle voi tehdä tietopyynnön sähköpostilla keskusarkisto@joensuu.fi tai Joensuun kaupungin keskusarkisto, PL 59, 80101 Joensuu. 

Keskusarkisto on maanantaisin suljettu ja tiistaista perjantaihin avoinna sopimuksen mukaan.

Osoite: Yliopistokatu 6 A. Sovi käynnistä etukäteen puhelimitse (050 441 5662 tai 050 303 1215) tai sähköpostilla keskusarkisto@joensuu.fi.  

Asiakirjajulkisuuskuvaus

Asiakirjajulkisuuskuvauksessa kerrotaan tarkemmin, miten voit yksilöidä ja tehdä tietopyynnön Joensuun kaupungille. Lisäksi siinä kuvataan kaupungin käyttämät tietojärjestelmät ja kerrotaan mitä tietoa kaupunki tallentaa. 

Asiakirjajulkisuuskuvaus

Henkilötietojen käsittelystä ja tallennuksesta eri järjestelmiin kerrotaan tarkemmin tietosuojaselosteessa.

YHTEYSTIEDOT

Keskusarkiston kartta

Yliopistokatu 6A, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute