Tervo Sakari

Sakari Tervo

 

Sakari Tervo aloitti työskentelyn Joensuun konservatorion viulunsoitonopettajan virassa elokuussa 2016. Opetuksen lisäksi hän johtaa jousiorkesteri Kipinää ja konservatorion sinfoniaorkesteria. Hän toimii myös jousikollegion puheenjohtajana.

Sakari on opiskellut viulunsoittoa Kainuun musiikkiopistossa, valmistunut musiikkipedagogiksi (AMK) Jyväskylän ammattikorkeakoulussa sekä suorittanut viulunsoiton A-tutkinnon 2013 Kuopion Savonia-ammattikorkeakoulun erikoistumisopinnoissa. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan kansainvälisillä mestarikursseilla mm. Suolahdessa, Savonlinnassa ja Hvide Sandessa (Tanska). Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Minna Tuhkala, Anatoli Melnikov, Andrei Nikulin, Sakari Tepponen ja Esko Hilander. Orkesterinjohtoa hän on opiskellut Juha Törmän, Nikke Isomöttösen, Hannu Norjasen ja Timo Hannulan johdolla.

Sakari on soittanut 2010–2012 Mikkelin kaupunginorkesterissa ja opettanut 2007–2012 Savonlinnan musiikkiopistossa viulun- ja alttoviulunsoittoa. Hän on soittanut useiden orkestereiden solistina Suomessa ja ulkomailla, esiintynyt sooloresitaalein, kamarimuusikkona ja kapellimestarina, sekä työskennellyt freelance-muusikkona Jyväskylän, Kuopion ja Joensuun kaupunginorkestereissa. Vuonna 2013 hänen taiteellista työskentelyään rahoitti Taike:n Etelä-Savon taidetoimikunta. Hän on soittanut Savonlinna Cameratan konserttimestarina sen perustamisesta lähtien. Sakari toimii palkitussa Panleino-kvartetissa säveltäjänä, sovittajana ja viulistina. Hän esiintyy säännöllisesti myös sooloresitaalein, erilaisissa produtioissa, ja kamari- sekä orkesterimuusikkona.

Opetuksesta:

"Työssäni painottuvat into ja positiivisuus. Eläydyn vahvasti musiikin tekemiseen, puen musiikillisia vaikutelmia sanoiksi mielikuvin ja vertauskuvin sekä pyrin liittämään musiikillisen sisällön oppilaiden maailmaan niin, että sanoman kokeminen helpottuu. Vahvuuteni on kyky vaatia inhimillisellä otteella.

Tavoitteeni on auttaa oppilasta saamaan sopivien haasteiden kautta kokemus kyvykkyydestä, oppilaslähtöisyyden kautta kokemus mahdollisuudesta vaikuttaa omaan oppimisen polkuunsa sekä luottamuksellisen opettaja-oppilassuhteen kautta kokemus turvallisesta oppimisympäristöstä. Lisäksi tavoitteeni on olla jatkuvasti vakuuttava roolimalli siinä, että korkeatasoinen soittotaito on tavoittelemisen arvoista."

"Tehdään yhdessä"

"Löydä oma laulusi: kaikki se, mikä sinussa on hiljaa ja juuri siksi huutaa lujemmin, kuin mikään mitä olet koskaan tehnyt tai sanonut"

Muita työtehtäviä:

2014- Oro Bellissimo, suomalais-virolainen lasten ja nuorten orkesterileiri

2012- Panleino – kvartetti, viulisti, sovittaja, säveltäjä

Julkaisuja:

2012 Aurinkolaulu, Eino Leinon runoutta sävelten siivin

2014 Kulkijapoika