Suven avaus

Suven avausta vietetään normaaliolosuhteissa koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä, mutta koronan vuoksi tapahtuma jouduttiin vuonna 2020 järjestämään virtuaalisena. Myös vuoden 2021 Suven avaus järjestetään virtuaalisena. Suven avaus on merkittävä tapahtuma Joensuulle ja vuonna 2017 Suomen suven avaus pääsi Unescon Elävän perinnön listalle.

Vuonna 2021 Suven avaus järjestetään virtuaalisena

Koronaviruspandemiasta johtuen Suven avausta ei voi järjestää tänäkään vuonna tutulla tavalla Laulurinteellä yhteen kokoontuen. Sen sijaan monelle rakas ja tärkeä kesän käynnistävä tapahtuma järjestetään verkossa.

Lisätietoa tulossa lähempänä tapahtumaa.

Laulun riemua 6 000 koululaisen voimin

Suven avausta on perinteisesti vietetty koulujen päättyessä Joensuun Laulurinteellä. Paikalle kokoontuu joensuulaisten alakoululaisten lisäksi oppilailta muualtakin maakunnasta, myös Kuopiosta ja Heinävedeltä.

Perinteisten laulujen, Suvivirren ja Karjalaisten laulun lisäksi ohjelma koostuu monipuolisesti niin uusista kuin tutuista lauluista, tanssia ja yhteislaulua unohtamatta. Mukana on vuosittain myös artistivieras.

Ensimmäinen Suven avaus jo vuonna 1985

Suven avaus -perinne aloitettiin jo vuonna 1985 Laululavan valmistuttua. Ensimmäisen kerran Laulurinteellä laulettiin Suven avauksen merkeissä 31. toukokuuta 1985.

Suven avauksessa on perinteisesti ollut mukana Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikolla.

Katso Suven avauksia Yle Areenassa

Suven avauksia on lähetetty jo useana vuonna suorana Yle Areenassa. Katso vuoden 2019 lähetys Areenasta: https://areena.yle.fi/1-50164774.

Suven avaus, logo

Sivu arviointi ja palaute