Sinkkolan kotieläinpihan eläimet

Sinkkolan kotieläinpiha ja eläimet

Sinkkolan kotieläinpihan eläimet

Sinkkolan kotieläinpiha on pääsymaksuton ja kaikille avoin ”keidas keskellä kaupunkia” Noljakassa. Laitumet levittäytyvät Sinkkolan tilan ympärille Noljakan mäelle. Kotieläinpihassa pääset näkemään vuohia, sikoja, lampaita, kaneja, kanoja ja kukon. Eläinten tarkemmat esittelyt myöhemmin tällä sivulla. Eläimet laiduntavat päivät ulkona nautiskellen kesästä ja yöksi ne siirretään Sinkkolan navettaan.

 

Usein kysyttyä

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Saako eläimiä ruokkia?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Mistä Sinkkolan eläimet tulevat?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Saako eläimiä rapsutella?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Miten eläimiä pääsee hoitamaan?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Missä eläimet viettävät yönsä?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Voiko eläimille tuoda herkkuja?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Voiko eläimiä tulla katsomaan huonolla säällä?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Milloin eläimet ruokitaan ja voiko siitä tulla katsomaan?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Miksei pihassa ole enää hevosia, mutta logossa on?

Sinkkola Usein kysytyt kysymykset eläimistä

Miksi sioilla on tupla-aita, eikä niitä voi rapsuttaa?

Sinkkolan eläimet

Sinkkolan eläinten esittelyt 2021

Kukot: Urho ja Armas

Kanat: Iita, Hertta, Toini, Tyyne, Roosa, Helmi, Klaara, Aune, Martta ja Heljä ovat suomalaisia Tyrnäväläisiä maatiaiskanoja. Rotu on hyvin vanha, tällä hetkellä erittäin harvinainen ja sitä uhkaa sukupuutto. Kanamme ja kukkomme ovat kuoriutuneet helmikuun -21 lopussa, eli ne ovat vielä keskenkasvuisia. Nuoren ikänsä vuoksi kanamme eivät vielä alkukesästä muni, mutta heinäkuun jälkeen sekin on jo mahdollista. Sinkkolan kukot ja kanat ovat luonteeltaan rauhallisia, todella kesyjä sekä kilttejä. Ne ovat tulleet kotitarvetilalta ja palaavat syksyllä takaisin kotiinsa.

Kanit: Puputyttömme Mustikka ja Hilla ovat syntyneet maaliskuussa -21. Ne tulivat Sinkkolaan kotitarvetilalta luovutusikäisinä eli 8 vko vanhoina. Rodultaan ne ovat risteytyksiä, monen ison kanirodun sekoituksia. Hilla on erittäin utelias, reipas ja seurallinen, Mustikka sen sijaan toistaiseksi tarkkailee mieluummin ja on hiukan ujo.

Possut: Someäänestyksessä nimetyt possumme Röhny ja Tuhnu  ovat syntyneet helmikuussa -21. Poikapossumme ovat luonteeltaan todella uteliaita, seurallisia ja touhukkaita. Ne tykkäävät nukkua aamulla pitkään, jonka jälkeen ne tyypillisesti touhuilevat koko päivän ajan jotain, pieniä päiväunia pitää välillä toki ottaa että jaksaa taas riehua ja tonkia. Kylmällä ja sateisella ilmalla possut ovat sisällä, mutta aina sään salliessa ne ulkoilevat. Possumme ovat tulleet isosta sikalasta, nyt ne omistaa Makuvankkurin Teemu Virrantalo.

Lampaat: Lampaamme Ikuriina, Davina, Iisaliisa, Dalia, Ingrig, Daisy, Clivia, Blumma, Desiree, Biona, Donna, Blanca, Diana ja Cerena ovat kaikki uuhia, eli tyttöpuolisia lampaita. Rodultaan ne ovat alkuperäistä suomalaista Ahvenanmaankarjaa. Aikuiset uuhet ovat keritty juuri ennen Sinkkolaan tuloa, mutta kesän mittaan niillekin kasvaa paksu villa. Villa hylkii niin vettä kuin viilentää eläintä kuumalla säällä. Luonteeltaan lampaamme ovat uteliaita, ja usein ne tulevatkin laitumien reunustoille seurustelemaan asiakkaitten kanssa.

Vuohet: Kilimme Tuppurainen ja Tappurainen ovat syntyneet 31.1.2021, rodultaan ne ovat suomenvuohia. Luonteita voisi kuvailla uteliaiksi, mutta erityisesti alkukesästä ne ovat vielä ujoja ja hiukan epäileväisiä uutta kotiaan kohtaan. Kotitarvetilalta josta ne ovat tulleet, eläimiä hoitaa vain Kuttumummo johon kilit olivat kiintyneet. Niimpä niillä kestää hiukan aikaa tottua uuteen ympäristöön ja useampaan hoitajaan. Ujoudestaan huolimatta ne ovat vuohille tyypilliseen tapaan  hyvin kekseliäitä ja omapäisiä.

Naudat: Kesällä 2021 meillä ei valitettavasti ole nautoja lainkaan. Voimme ottaa pihaan eläimiä vain kotitarvetiloilta, ja nyt emme etsinnöistä huolimatta löytäneet sopivia yksilöitä Pohjois-Karjalan alueelta. Siksi meillä on kaksi karsinallista lampaita, jotka täyttävät isoimmat laidunalueet.

AUKIOLOAJAT

Kesäkausi 1.6.-31.8.2021

Piha ja kahvio avoinna:
ti - su klo 9 - 17

Paja ti - pe 10 - 14

YHTEYSTIEDOT

Navetta
050 410 7641

Vastaava eläintenhoitaja
046 921 7834

Sinkkola usein kysytyt kysymykset kahvio

Sinkkolan osoite

Pesolantie 2

Sivu arviointi ja palaute