Katujen ja yleisten alueiden rakentaminen

Tälle sivulle on koostettu meneillään olevat isoimmat katujen, puistojen sekä leikki- ja liikuntapaikkojen rakennusurakat. Näiden lisäksi ympäri kaupunkia on käynnissä pienempiä remontteja, kun katuja ja puistoja korjataan sekä uusien asuinalueiden teitä ja vesijohtoverkostoja viimeistellään. Rakentamishankkeet ovat monien osapuolten yhteistyön tuloksia.

Kadut ja yleiset alueet

Katujen ja kunnallistekniikan uudisrakentaminen painottuu pääasiassa Multimäen ja Karhunmäen alueille. Joensuun Asemanseudun ja Penttilänrannan rakentaminen jatkuu lähivuosien aikana uudenlaisiksi liikenteen, palvelujen ja asumisen keskuksiksi osana symmetrisen kaupungin kehittämistä. Keskustan alueella Koulukadun katusaneeraus jatkuu ja suunnittelu Rauhankadun peruskorjauksesta aloitetaan. Mutalan ja Nepenmäen asuinalueilla aloitellaan peruskorjausta ja sen suunnittelua vesihuollon korjaustarpeiden perusteella.

Vuoden 2022 suunnittelu- ja rakennuskohteet

Testi

Rakentaminen 2021, Leikkipaikat

Leikkipaikat

Vuonna 2022 uudistettiin Niinivaaralla oleva Karjalanpuiston leikkipaikka.

Uudet rakennushankkeet – Ulkoliikunta-alueet

Liikuntapaikat ja uimarannat

Keskustan alueella peruskorjataan muun muassa Honkaniemen uimarantaa ja sen pysäköintialuetta. Honkaniemen uimarannan ja pysäköintialueen uudistustyöt tehdään syksyllä uimakauden päätyttyä.

Kevät-kesällä 2022 Repokalliolle rakennettiin uusi ulkokuntoilupaikka lähelle parkkipaikkaa. Uusi ulkokuntoilupaikka korvaa Repokallion kuntoradan varttelta poistetun kuntoilupaikan. 

Karsikkoon ja Kiihtelysvaaraan rakennetaan uudet frisbeegolfradat. Karsikon nykyinen frisbeegolfrata puretaan, sillä sen hurjan kova käyttöaste kulutti maisemallisesti arvokkaan Pappilanmäen kasvillisuuden, ja alueen vanhat arvokkaat männyt kärsivät kiekkojen osumista. Ratojen rakennusajankohdat tarkentuvat lähiaikoina.

INVESTOINTIOHJELMA

Uudisrakennus-, peruskorjaus- ja kehittämishankkeiden investointiohjelma hyväksytään vuosittain kaupungin talousarvion yhteydessä. Samalla tehdään myös alustava suunnitelma seuraavan kolmen vuoden toteutuskohteista.

Investointiohjelma 2022–2025

Sivu arviointi ja palaute