Rakentaminen 2020

Kesällä 2020 keskusta-alueella käynnistyy kaksi isoa katuremonttia, kun Siltakadun ja Koulukadun risteykseen rakennetaan liikenneympyrä ja Siltakadun nelikaistainen osuus kavennetaan. Asemanseudulla rakennetaan pysäköintitaloa ja tehdään viimeistelytöitä. Myös Penttilään rakennetaan liikenneympyrää ja tehdään katutöitä. Näiden lisäksi ympäri kaupunkia on pienempiä remontteja, kun katuja ja puistoja korjataan sekä uusien asuinalueiden teitä ja vesijohtoverkostoja viimeistellään.

Siltakadun ja Koulukadun risteys

Kiertoliittymän rakentaminen Siltakadun ja Koulukadun risteykseen käynnistyy 11. toukokuuta alkavalla viikolla. Samassa yhteydessä tehdään muun muassa erillinen pyörätie Siltakadun varteen Kirkkokadun ja Kalevankadun välille sekä saneerataan alueen vesihuolto. Työt valmistuvat arviolta lokakuussa.

Töiden aikana alueella on merkittäviä rajoituksia ajoneuvoliikenteelle, mutta kiinteistöille ajo on kuitenkin pääosin sallittu. Jalankulkijoille järjestetään reitit työmaa-alueen läpi. Lisäksi työt vaikuttavat joukkoliikenteen reitteihin.

Töiden ensimmäisessä vaiheessa suljetaan Kirkkokadun ja Siltakadun risteys sekä Siltakatu Koulukadun risteykseen saakka.  Kun Kirkkokatu avataan ajoneuvoliikenteelle, suljetaan Koulukadun ja Siltakadun risteys työmaan käyttöön. 

Lisätiedot:
JOJO-liikenteen pysäkkimuutoksia katutöiden vuoksi 11.5. alkaen (8.5.2020)
Siltakadun ja Koulukadun risteyksen kiertoliittymän rakentaminen alkaa (6.5.2020)

Siltakadun kaventaminen

Siltakadun nelikaistainen osuus Siilaisen risteyksen ja Länsikadun välillä remontoidaan kesällä 2020. Autoilijoiden väylä kavennetaan neljästä kaistasta kahteen ja viereen rakennetaan uusi pyörätie sekä melueste. Samalla Siltakadulle rakennetaan kiertoliittymä Siltakadun ja Länsikadun risteykseen. Rakennustyöt valmistuvat vuoden loppuun mennessä.

Hankkeesta tiedotetaan tarkemmin, kun työt käynnistyvät.

Lisätiedot:
JOJO-liikenteen pysäkkimuutoksia katutöiden vuoksi 8.6.2020 (4.6.2020)
Siltakadulta poistetaan puita Siilaisen risteyksen ja Länsikadun väliltä (31.3.2020)

Kirkkokadun peruskorjaus

Kirkkokadulla uusitaan lähinnä ajoradan ja jalkakäytävien pintarakenteita sekä parannetaan kuivatusrakenteita Suvantokadun ja Koskikadun välillä. Lisäksi tehdään nurmetustöitä ja uusitaan huonokuntoista puustoa. Työt alkavat vapun jälkeisellä viikolla ja vaikuttavat liikennejärjestelyihin sekä joukkoliikenteeseen.

Kauppakadun pyöräkatu

Kauppakadulla jatketaan pyöräkadun rakentamista kohti kaupungin eteläosaa. Tänä vuonna työskennellään välillä Kalastajankatu–Malmikatu. Korjaustöiden yhteydessä uusitaan vesihuollon verkostoja sekä katu- ja päällysrakenteita. Katualueen viihtyisyyttä parannetaan istuttamalla katupuita. Myös katuvalaistus uusitaan.Työt alkavat vapun jälkeisellä viikolla ja vaikuttavat liikennejärjestelyihin.

Keskusurheilukentän peruskorjaus

Mehtimäellä sijaitsevan keskusurheilukentän peruskorjaus aloitetaan 4.6. ja töiden on määrä valmistua syyskuussa. Kenttä suljetaan käyttäjiltä remontin ajaksi.

Peruskorjaus mahdollistaa tulevaisuudessa entistä paremmat harjoitteluolosuhteet sekä korkeatasoisempien yleisurheilukisojen järjestämisen.

Lisätiedot:
Keskusurheilukentän peruskorjaus alkaa (3.6.2020)
Keskusurheilukentältä poistetaan huonokuntoisia puita (12.5.2020)

Mutalan ulkokuntoilualue

Mutalan kentän viereen rakennetaan aidattu tekonurmipintainen kuntoilurata, johon tulee muun muassa kaksi kuntopyörää, magneettikahvakuulat, esterata ja street workout -teline. Alue sijaitsee Mutalantien ja Lastenkadun kulmassa.

Kanavapuiston leikkipaikka

Kanavapuiston leikkipaikka Rantakadulla Postitalon vieressä peruskorjataan. Leikkipaikan kaikki välineet, paitsi Stadin polle, uusitaan. Leikkipaikalle tulee muun muassa uudet keinut, hiekkalaatikko, jousikeinu ja tasapainoiluvälineet. Samalla leikkipaikan turvallisuus paranee, kun alue aidataan. Rakennustyöt alkavat 18.5. ja puisto valmistuu kesäkuussa.

Asemanseutu

Asemanseudulla rakennetaan pysäköintitaloa sekä viimeistellään aluetta. Pysäköintitalon rakentamisesta vastaa Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO. Joensuun kaupunki vastaa yleisistä alueista sekä katutöistä. Tänä vuonna kaupunki muun muassa tekee viimeistelytöitä Asemankaari-kadulla sekä tuo näyttötaulut linja-autopysäkeille. Ratapihan ja laiturialueiden kunnostamisesta vastaa valtio.

Penttilänranta

Cederbergin aukio

Penttiänrannassa on käynnissä Cederbergin aukion ja sen läpi kulkevan Penttilänraitin esirakentaminen. Työt keskittyvät entisen sahan tukkialtaan vierustalle ja valmistuvat kesäkuussa 2020.

Lisätiedot:
Cederbergin aukion esirakentaminen käynnistyy Penttilänrannassa (2.3.2020)

Penttilänkadun ja Peltolankadun risteys

Penttilänkadun ja Peltolankadun risteykseen rakennetaan kiertoliittymä kesä–elokuussa 2020. Rakennushanke käsittää lyhyiden katuosuuksien rakentamisen, valaistuksen uusimista sekä laatoitus ja päällystystöitä. Samassa yhteydessä rakennetaan jalkakäytävä ja pyörätie Pellervonkadulta Honkapolulle saakka.   

Peltolankatu on osittain suljettu autoliikenteeltä töiden aikaan, jolloin kiertotie on järjestetty, joko Mäntyläntien tai Penttilänkadun kautta. Rakentaminen käynnistyy kesäkuun alussa ja hankkeen arvioitu valmistumisaika on elokuun loppu.

 

 

Sivu arviointi ja palaute