Pieko Oppilaskunta

Oppilaskunta

Pielisjoen koulu, Oppilaskunta

Oppilaskuntaan kuuluvat kaikki koulun oppilaat. Oppilaskunnan hallitus muodostuu luokkien valitsemista edustajista eli luokanvanhimmista ja varavanhimmista. Oppilaskunta antaa mahdollisuuden vaikuttaa koulun toimintaan sekä koulun ja kodin väliseen yhteistyöhön. Yhdessä toimiminen lisää myös kouluviihtyvyyttä.

Oppilaskunta valitsee yleiskokouksessa puheenjohtajan, sihteerin ja rahastonhoitajat. Hallitus valitsee itselleen varapuheenjohtajan. Oppilaskunnan hallituksen sisällä toimivat erilaiset toimikunnat, jotka vastaavat omasta erityisalueestaan. Toimikuntia on viisi: tapahtuma- ja tiedotustoimikunta, liikuntatoimikunta, ekotoimikunta, kansainvälisyystoimikunta ja kioskitoimikunta. Jokainen koulun oppilas voi halutessaan osallistua toimikuntatyöskentelyyn.

Koulumme oppilaskuntatoiminnalla on pitkät perinteet: Suomen ensimmäinen peruskoulun oppilaskunta, Karjalainen 9.9.1976.  

Oppilaskunnan toimihenkilöt lukuvuonna 2018–2019

Oppilaskunnan puheenjohtaja
Heta Reijonen

Oppilaskunnan varapuheenjohtaja
Eetu Juvonen

Oppilaskunnan sihteeri
Aino Korppinen

Muut jäsenet: Oppilaskunnan hallitus

Oppilaskunnan rahastonhoitaja
koulusihteeri Helena Eschner

Pielisjoen koulun oppilaskunnan ohjaavat opettajat
Niina Piispa ja Markus Ketonen.

Oppilaskunnan hallitus kokoontuu tiistaisin klo 9.45 luokassa 3.

Oppilaskunnan toimikunnat

Liikuntatoimikunta
puheenjohtaja Joona Keronen, 9B

Kioskitoimikunta
puheenjohtajat Elvi Heikkinen, 8E ja Aino Korppinen, 9A

Kansainvälisyystoimikunta
puheenjohtaja Venla Lukkarinen, 9D

Tapahtuma- ja tiedotustoimikunta
puheenjohtaja Eemeli Onatsu, 8A

Ekotoimikunta
puheenjohtaja Zaida Laakkonen, 9A

Toimikunnat kokoontuvat oppilaskunnan tilassa. 

Toimintaa

Pielisjoen koululle myönnettiin keväällä 2008 Suomen Ympäristökasvatuksen Seuran kestävän kehityksen Vihreä lippu. Tämän lukuvuoden keskeisenä painotuksena onkin edellislukuvuosien tapaan ekologisten näkökulmien huomioiminen oppilaskuntatoiminnassa.

Lukuvuonna 2018–2019 oppilaskunta jatkaa kioskitoimintaa. Myynnissä on ksylitolipastilleja, sekä mysli-, lakritsa- ja suklaapatukoita.

Lukuvuoden keskeisiin tavoitteisiin kuuluu myös yhteistyön syventäminen koulumme tukioppilaiden, alueen alakoulujen oppilaskuntien, muiden Joensuun kaupungin koulujen oppilaskuntien sekä nuorisovaltuuston ja nuorisotoimen kanssa.

Päivätyökeräys järjestetään keväällä 2019. Päivätyökeräys on vapaaehtoinen ja oppilaat hankkivat itse työpaikkansa. Päivätyökeräyspalkka tuodaan käteisenä (min. 10 €) seuraavaksi koulupäiväksi luokanohjaajalle. Kiitos!

Sivu arviointi ja palaute