Joensuun Perhekoulu

Joensuun Perhekoulu on maahanmuuttajaperheille suunnattua yhteistä vapaa-ajan toimintaa, joka tukee koulun ja kodin yhteistyötä sekä kotoutumista.

Perhekoulussa käsitellään keskeisiä kouluun liittyviä asioita yhteisissä kokoontumisissa tulkkien ja kulttuuritulkkien avulla. Perhekoulussa tutustutaan myös omaan kotikaupunkiin, sen harrastusmahdollisuuksiin sekä erilaisiin palveluihin, ja pyritään näin tukemaan kotoutumista monipuolisesti.

Perhekoulussa perheet saavat toisiltaan vertaistukea sekä ohjausta eri alojen asiantuntijoilta. Perhekoulussa voi olla juuri Suomeen muuttaneiden perheiden lisäksi suomalaisia perheitä ja jo pidemmän aikaan Suomessa asuneita maahanmuuttajaperheitä. Yhteisöllisyyden kokemus on tärkeä tavoite osana toimintaa sekä lapsilla että vanhemmilla.

Perhekoulua järjestetään Joensuussa maanantai-iltaisin ja se kestää kerrallaan kaksi tai kolme tuntia. Ohjelmaa suunnittelevat opettajat, perhekoulun vastuuohjaajat ja palvelupäällikkö ja he kuuntelevat sekä eri toimialojen henkilöstön ehdotuksia että vanhempien omia toiveita ohjelman suhteen.

Perhekoulussa on jokaisella kokoontumiskerralla useita ja useampaa kieltä puhuvia ohjaajia, jotka ohjaavat sekä perheiden yhteistä toimintaa että lasten omaa ohjelmaa. Vanhempien omissa osuuksissa käytetään eri alojen asiantuntijoita. Asiantuntijoiden puheenvuorot käännetään tarvittaville kielille. Perheiden yhteisessä toiminnassa käytetään mahdollisimman paljon yhteisenä kielenä suomea. 


Ajankohtaisia kuulumisia ja ilmoittautumisohjeet käännöksineen löytyvät myös Instagramista

@mahdollisuuksienmatkalaukut.

Kieli- ja kulttuuriryhmien opetus – Perhekoulu, syksyn ohjelma

Perhekoulussa on viikoittain erilaista toimintaa, johon koko perhe voi osallistua. Osa toiminnasta on yhteistä koko perheelle, osassa ohjelmaa erikseen lapsille ja aikuisille. Paikalla on eri kieltä puhuvia ohjaajia ja tarvittaessa tilaamme asiantuntijakerroille tulkin. Muistathan ilmoittaa kielitarpeen! 

Perhekoulutoiminta on maksutonta. Koronavirustilanteen takia olemme varautuneet pitämään tarvittaessa etäperhekoulua. Poikkeusoloissa valmistamme erilaisia toimintavideoita ja pidämme videotapaamisia perheiden kanssa.

Perhekoulun syksy 2023

Perhekoulun syksy 2023

Family School Fall 2023

Family School Fall 2023

Perhekoulun syksy 2023 venäjäksi

Семейный клуб осень 2023

Perhekoulun syksy 2023 ukrainaksi

РОДИННИЙ КЛУБ осінь 2023

Sivu arviointi ja palaute