Perhekoulu

Perhekoulu on maahanmuuttajaperheille suunnattua yhteistä vapaa-ajan toimintaa, joka tukee koulun ja kodin yhteistyötä sekä kotoutumista.

Perhekoulussa käsitellään keskeisiä kouluun liittyviä asioita yhteisissä kokoontumisissa tulkkien ja kulttuuritulkkien avulla. Perhekoulussa tutustutaan myös omaan kotikaupunkiin, sen harrastusmahdollisuuksiin sekä erilaisiin palveluihin, ja pyritään näin tukemaan kotoutumista monipuolisesti.

Perhekoulussa perheet saavat toisiltaan vertaistukea sekä ohjausta eri alojen asiantuntijoilta. Perhekoulussa voi olla juuri Suomeen muuttaneiden perheiden lisäksi suomalaisia perheitä ja jo pidemmän aikaan Suomessa asuneita maahanmuuttajaperheitä. Yhteisöllisyyden kokemus on tärkeä tavoite osana toimintaa sekä lapsilla että vanhemmilla.

Perhekoulua järjestetään Joensuussa maanantai-iltaisin ja se kestää kerrallaan kaksi tai kolme tuntia. Ohjelmaa suunnittelevat opettajat, perhekoulun vastuuohjaajat ja koordinaattori ja he ovat kuunnelleet sekä eri toimialojen henkilöstön ehdotuksia että vanhempien omia toiveita ohjelman suhteen.

Perhekoulussa on jokaisella kokoontumiskerralla useita ja useampaa kieltä puhuvia ohjaajia, jotka ohjaavat sekä perheiden yhteistä toimintaa että lasten omaa ohjelmaa. Vanhempien omissa osuuksissa käytetään eri alojen asiantuntijoita. Asiantuntijoiden puheenvuorot käännetään tarvittaville kielille. Perheiden yhteisessä toiminnassa käytetään mahdollisimman paljon yhteisenä kielenä suomea.

Kesätoiminta

Järjestämme monikulttuurista kesätoimintaa keskiviikkoisin kello 14–16 ja joitakin retkipäiviä heinäkuussa.
Tiedustelut ja ilmoittautumiset: rebekka.dafoe@edu.joensuu.fi tai puh. 050 433 1944.

We organize multicultural summer activities on June on Wednesdays at 2 pm–4 pm and some day trips on July.
More information rebekka.dafoe@edu.joensuu.fi or phone number 050 433 1944.

Katso perhekoulun kesäohjelma

Perhekoulun toiminta jatkuu syksyllä 30.8. kello 17. Ilmoittautumisesta tiedotamme lähempänä. Tervetuloa mukaan!

Family school continues next fall on 30.8. at 5 pm. More information later. Welcome!

Sivu arviointi ja palaute