Pataluodon koulu - yhteistyö

Kouluyhteistyötoimikunta (KYTT)

päivitetty 31.8.2022

 

TERVETULOA UUDET JA VANHAT OSALLISTUJAT :)

Oppilaan huoltaja, haluatko tutustua muihin vanhempiin? Entä mikä olisi sinun mielestäsi tärkeää koululaisten ja perheiden hyvinvoinnin ja arjen sujuvuuden kannalta? Meillä on mahdollisuus kehittää Pataluodon
yhtenäiskoulua yhteistyössä kotien kanssa.

Kouluyhteistyötoimikunta tarkoittaa avointa ryhmää, joka koostuu oppilaiden huoltajista ja opettajajäsenistä. KYTT kokoontuu joitakin kertoja vuodessa, mutta lisäksi se toimii 24/7 Facebookissa suljettuna ryhmänä, johon voi halutessaan liittyä. Toimikuntaan liittyminen ja sen tapahtumiin osallistuminen on helppoa ja yksinkertaista.

Kokouksesta ilmoitetaan Facebookissa ja Wilma-viestillä. Kokouksiin voivat osallistua myös lapset. Tapaamisissa on kiva keskustella mieleen tulevista asioista.

KYTT:iin voit ilmoittautua monella tavalla:

 • ilmoittaudu jäseneksi kouluyhteistyötoimikunnan opettajaedustajille (Satu Niemi ja
  Arja Toivanen)
 • Wilman tai sähköpostin kautta,
 • Facebookin Patiksen KYTT-ryhmässä (linkki)
 • oman lapsesi luokanohjaajan kautta
 • tulemalla mukaan johonkin kokoukseen.

Uuden opetussuunnitelman myötä kodin ja koulun välisen yhteistyön toivotaan entisestään monipuolistuvan. KYTT kokoontuu 2 - 4 kertaa lukuvuoden aikana, kokoontumispäivistä ilmoitetaan Wilman kautta ja FB-ryhmässä.

Tukea kasvuun ja kasvatukseen

Nuorisoasema

päivitetään
Nuorisoasema tarjoaa 13–18-vuotiaille nuorille tukea elämänhallintaan ja arjen sujumiseen, ihmissuhde- ja vuorovaikutusasioihin, kasvuun ja kehitykseen liittyviin haasteisiin, mielenterveydellisiin asioihin, päihde- ja riippuvuusasioihin, kuntoutus- ja terapiatarpeen arviointiin sekä sopivien ja tarpeenmukaisten palvelujen löytämiseen. Nuorisoasemalla työskentelee sosiaaliohjaajia, sairaanhoitajia ja osa-aikainen lastenpsykiatrian erikoislääkäri.

Ohjaus- ja neuvontapuhelin 013 3305687 (ma-to klo 12.00 - 13.00)

Johtava sosiaalityöntekijä: 013 3305776

Lähiötalo

Lähiötalo on avoin ja maksuton kohtaamispaikka erityisesti koululaisille ja lapsiperheille. Se sijaitsee Rantakylässä, osoitteessa Riihisärkänkatu 6 c 16.

Paikalla on aina ohjaajia, joiden kanssa voi tehdä läksyt, pelata, leikkiä ja askarrella. Lähiötalolla koululaisille tarjotaan myös välipalaa, järjestetään leirejä, retkiä ja erilaisia tapahtumia.

Olemme avoinna:

 • arkisin kello 9.30-14
 • sekä torstaisin koululaisten jatkoajalla klo 14-15:30.

Tervetuloa tutustumaan toimintaan!

Lisätietoja Lähiötalosta:
facebookissa: Lähiötalo
Instagramissa: Lahiotalo
ja nettisivuilla (linkki)

Rantakylän seurakunta

Seurakunta on läsnä koululaisten elämässä erilaisten kerhojen ja nuorteniltojen sekä nuortenmessujen merkeissä. Seurakunta pitää myös joka toinen viikko keskiviikkoisin aamunavauksen koulun keskusradiossa. 

Tietoa srk:n toiminnasta sekä yhteystiedot löytyy osoitteesta janoa.fi. Seurakunta on myös instagramissa: rantakylansrknuoret.

Nuorisotalo Bobo

päivitetty 13.11.2020 klo 12.25

Bobo on monikulttuurinen ja monipuolinen nuorisotalo, joissa kävijöitä kohdellaan kunnioittavasti ja tasapuolisesti. Bobon arvoja ovat yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja päihteettömyys.

Bobo on muuttanut Pataluodon koulun ruokalan aulaan. Sisäänkäynti C 1 ovelta auditorion puolelta.

Viikkojen 43 ja 44 toiminnoista saat lisätietoa facebook -sivulta Rantakylän nuorisotalo Bobo, instagramista nuokka_bobo sekä koulujen ilmoitustauluilta. Marraskuun alusta 2.11 nuorisotalo avaa ns. korona-ajan aukiolot:

 • alakoululaisille 10-12 -vuotiaille: ma ja ke klo 15.30-19.00
 • yläkoululaisille ja vanhemmille: to 15.30-20.00 ja pe 15.30-21.00

Otamme sisään vain puolet tilaan sallitusta määrästä, kirjaamme osallistujat nuorisokorttisysteemillä, pidämme turvavälit sekä huolehdimme hyvästä käsihygieniasta.

Tervetuloa tutustumaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Nuoriso-ohjaaja Mirko Byman
p. 050 409 6129, mirko.byman@joensuu.fi

Rantakylän kirjaston pop up -piste Pataluodon koululla 2021–22

Rantakylän kirjasto sijaitsee edelleen väistötiloissa Puronsuunkatu 1:ssä. Kirjaston varsinaiset tilat Pataluodonkadulla odottavat edelleen remonttia. Kirjasto on tiistaisin kokonaan kiinni. Helpottaaksemme oppilaiden kirjastoasiointia ja koulun kanssa tehtävää yhteistyötäremontin odotusaikana, olemme perustaneet väliaikaisen pop up –kirjastopisteen koululle. Kirjastopiste on tarkoitettu vain koulun oppilaille ja henkilökunnalle.

Kirjaston piste Pataluodon koululla on auki aina parillisen viikon tiistaina klo 9-14. Piste sijaitsee “ruokalan aulassa”, oppilaskunnan tilassa.

Koulun kirjastopisteellä voi:

 • Lainata ja palauttaa aineistoa
 • Uusia lainoja, varata aineistoa, sekä noutaa varaukset aina joka toinen tiistai• Huolehtia kirjastokorttiin liittyvät asiat kuntoon ja tehdä esim. verkkokirjastotunnukset
 • Höpöttää kirjaston henkilökunnan kanssa kirjoista ja kaikesta muustakin
 • Kirjastopisteellä ei voi maksaa kirjaston maksuja

Sivu arviointi ja palaute