Matkailijan Joensuu, ulkoilumahdollisuudet

Joensuun alueelta löytyy useita ulkoilu- ja retkeilymahdollisuuksia. Joensuun vaihtelevat maastot tarjoavat lukemattomia elämyksiä ulkoilusta ja kuntoilusta kiinnostuneille.

Ulkoilureitit

Kesäisin Joensuussa voi liikkua vaihtelevissa maastoissa. Luontopolut ovat yleensä lyhyitä, sopivat päiväretkeilyyn ja myös perheen pienimmille. Retkeilyreitit ovat maastoiltaan jo vaativampia. Niiden pituudet vaihtelevat 3 kilometrista 60 kilometriin.

Tutustu tarkemmin luontopolkuihin esitteestä.

Joensuun luontopolut -esite

Joensuun vaihtelevat maastot ja kattava latuverkosto tarjoavat elämyksiä niin kuntoilijoille kuin kilpailumielessä urheileville. Uusia hienoja ulkoilukohteita voi löytää kokeilemalla frisbeegolfia jollain Joensuun alueen seitsemästä frisbeegolfradasta.

Hyvin hoidetut uimarannat ja beach volley -kentät tuovat oman lisänsä erityisesti kesälajien harrastajille.

www.joensuu.fi/ulkoilu-ja-retkeily

Keskustan alueen ulkoilureitit

Keskustan alueelta löytyy kaksi ulkoreittiä, jotka sopivat erityisesti lapsille ja lapsiperheille.

Kuhasalon luontopolku

Kuhasalon luontopolku

Noljakan luontopolku

Noljakan luontopolku

Matkailijan Joensuu, ulkoilumahdollisuudet, osa 2

Melontareitit

Joensuussa on kaksi melontareittiä.

  • Lotokan reitti Hammaslahdessa
  • Jänisjoen reitti, joka kulkee mm. Tuupovaaran alueella

Kulttuurikävely

Kulttuurikävelyreiteillä voit tutustua Joensuun lähiympäristön kulttuurikohteisiin samalla kun liikut luonnossa. Reittejä löytyy yhteensä 14 kappaletta, ja ne sopivat kaikenikäisille. Lue lisää Joensuun alueen kulttuurikävelyistä.

www.joensuu.fi/kulttuurikavelyreitit

Uimarannat

Joensuussa on yhteensä 34 liikuntapalvelujen seurannassa olevaa uimarantaa.Seurannassa oleminen tarkoittaa käytännössä sitä, että rannoilla tehdään säännöllistä uimaveden laadun valvontaa. Uimavalvontaa rannoilla ei ole.

Joensuun kaupungin uimarannoilla koirien uittaminen on kielletty. Koirille omat uittopaikat löytyvät Marjalan saaren kärjestä ja Aavarannan pienvenepaikalta.

www.joensuu.fi/uimarannat

Sivu arviointi ja palaute