Matkailijan Joensuu, lapsille

Sinkkolan kotieläinpiha

Sinkkolan kesään kuuluvat eläimet laitumilla, kesäkahvio, teatteri, päiväleirit, Sinkkolapaja sekä erilaiset tapahtumat ja teemapäivät. Pihassa asustelevat jo perinteiset kesäasukkaat: lampaat, naudat, possut, kilit, kanat, kukko ja kanit.

Kesäisin Sinkkolasta löytyy myös kesäteatteri. 

Piha on avoinna tiistai–sunnuntai kello 9–17, jolloin asiakkaita palvelee myös kesäkahvia. Aukioloajoissa on poikkeus teatterikaudella, jolloin viikonlopun esityspäivinä, piha on avoinna rajoitetusti kello 13 alkaen. Viikonlopun teatteriesitykset käynnistyvät kello 14.

Kotieläinpihaan on vapaa pääsy, tervetuloa!

Sinkkolan kotieläinpiha

Lasten museo Mukulakatu

Mukulakatu on tunnelmallinen, lasten kokoon tehty puukaupungin kuja taloineen, toreineen ja satamineen Pohjois-Karjalan museo Hilman yhteydessä. Mukulakatu on täynnä monenlaista toimintaa, tekemistä ja elämyksiä. Ja kaikki tämä on tehty varta vasten lapsille. Nukketeatteria, roolileikkejä ja tarinoita kerrataan vielä kotonakin.

Lasten museo Mukulatu

Tapahtumapuutarha Botania

Botania on kasvitieteellinen puutarha ja trooppinen perhospuutarha, joka tarjoaa elämyksellisiä matkoja maailman kasvien äärelle. Tropiikkiin päästäkseen ei tarvitse matkustaa kaukomaille, sillä tropiikin kasvit ja lämpö löytyvät Botaniasta.

Tapahtumapuutarha Botania

Uimarannat

Joensuussa voi viettää pidemmänkin loman vaikka uimarantoja kierrellen, sillä niitä on kaupungissa yli 30!

Keskustassa sijaitseva Ilosaaren maauimala on kaupungin uimarannoista uusin. Se on myös esteetön. Linnunlahden uimarannalla voit lekotella nurmella tai hiekalla. Honkaniemen poukama on pieni ja idyllinen uimaranta mäntymetsän keskellä.

Uimarannoista 34 on liikuntapalvelujen seurannassa. Näillä rannoilla valvotaan uimaveden laatua säännöllisesti. Uimavalvontaa rannoilla ei ole.

Koirien omat uittopaikat löytyvät Marjalan saaren kärjestä ja Aavarannan pienvenepaikalta. Muilla rannoilla koirien uittaminen on kielletty.

Uimarannat

Leikkipuistot

Kaupungilla on noin sata leikkipaikkaa ympäri kaupunkia. Tarjontaa täydentävät koulujen ja päiväkotien pihat, joissa voi käydä liikkumassa ja leikkimässä niiden aukioloaikojen ulkopuolella. Leikkipaikat löydät karttapalvelusta.

www.joensuu.fi/leikkipaikat

Liikuntapaikat

Joensuussa on mitä monipuolisimmat liikunnan harrastamisen mahdollisuudet sekä sisällä että ulkona. Suosituin liikuntapaikkojen keskittymä sijaitsee keskustan tuntumassa Mehtimäellä, mutta liikuntapaikkoja löytyy runsaasti myös muilta alueilta.

Sisäliikuntapaikoista kysytyimpiä ovat liikuntasalit. Suurin käyttäjäryhmä ovat urheiluseurat. Liikuntasalien ohella monen kuntalaisen suosikkeja ovat uimahallit, jäähallit sekä erilaiset pallokentät, joista moni jäädytetään talvella luistelijoiden areenoiksi.

www.joensuu.fi/liikunta

Joensuun kaupunginteatteri

Syysnäytäntökaudella 2020 nähdään pienellä näyttämöllä Kukko, Rotta ja Millakissa joulunajan tunnelmissa ja kevätnäytäntökaudella 2021 suurella näyttämöllä Liisa ihmemaassa.

Joensuun kaupunginteatteri

Lasten Joensuu

Lasten Joensuu -Facebook-sivulta löydät ajankohtaisia tapahtumia ja muita menovinkkejä. Sivua ylläpitää Joensuun kaupungin kulttuuripalvelut. https://www.facebook.com/LastenJoensuu/

Sivu arviointi ja palaute