Joensuun vaakuna ja logot

Vaakunan lisäksi Joensuun kaupungilla on käytössään tilanteen mukaan muuttuva logo sekä lippu.

Logo

Kaupungin virallisena tunnuksena käytetään Joensuun kaupungin vaakunalogoa. Vaakunalogoa käytetään ensisijaisesti värillisenä, mutta sitä voidaan poikkeustapauksissa käyttää myös yksivärisenä (musta ja valkea).

Rennompaa käyttöä varten kaupungin logoa voidaan personoida esimerkiksi palvelualueiden ja paikan mukaisesti.

Logon lisäksi kaupungin käytössä värikkäiden ympyröiden sisään sijoitetuista, kaupunkia kuvaavista adjektiiveista koostuva visuaalinen elementti, jota voidaan käyttää tuomaan lisää väriä ja elävyyttä.

Vaakuna

Joensuun kaupungin vaakunan on suunnitellut Toivo Vuorela ja se on hyväksytty käyttöön vuonna 1957.
Vaakunassa on kilpi kahdesti lohkoinen, ylempänä on vallikoro, alempana aaltokoro. Kentät ovat punainen, hopeinen ja musta.

Lippu

Joensuun kaupungin lippu toimii kaupungin tunnuksena ja kaupungissa järjestettävien tilaisuuksien juhlistajana. Joensuun kaupungin lippua käytetään sekä salkolippuna että pöytälippuna. Lipun käyttöä valvoo kaupunginhallitus.

Lippu on suorakaiteen muotoinen ja mittasuhteiltaan Suomen lipun mukainen, korkeus 11 ja leveys 18 mittayksikköä. Lipun muotokieli tukeutuu Joensuun kaupungin vaakunaan. Lipun värit punainen ja musta ovat Karjalan värit ja vaakunan hopea korvautuu valkoisella.

Joensuun kaupungin lippu otettiin käyttöön 160-vuotisjuhlavuoden kunniaksi vuonna 2008. Lipun on suunnitellut graafikko Leea Wasenius.

Kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen valokuvat

Kari Karjalaisen kuvia median käyttöön. Kuvia julkaistessa on mainittava valokuvaajan nimi: Samuli Kuittinen.

 

 

Joensuun kaupunki, viestintäpalvelut käyntiosoite

Rantakatu 20, Joensuu
2. kerros

Sivu arviointi ja palaute