Marjalan koulu

Marjalan koulu on turvallinen ja aikaansa seuraava kasvu- ja oppimisympäristö, missä opitaan sosiaaliseksi, suvaitsevaksi ja elinympäristöä kunnioittavaksi koululaiseksi. Oppimisessa korostetaan lapsen omatoimisuutta, aloitteellisuutta ja terveen itsetunnon kehittymistä. Marjalan koulun ”punaisena lankana”, yhteen kokoavana aihekokonaisuutena, toimii kestävän kehityksen Vihreä lippu-toiminta.

Marjalan kaksisarjaisessa inklusiivisessä koulussa, luokat 1-6, opiskelee yli 250 oppilasta. Heitä ohjaa ja opettaa 17 opettajaa ja useita ohjaajia.

Marjalan koulu sijaitsee vuonna 2000 valmistuneessa Marjalatalossa. Marjalan koulun laajennus ja vanhan puolen saneeraus valmistuivat syyslukukaudella 2020. Koulun käytössä olevat opiskelutilat kaksinkertaistuivat (uusi liikuntasali, musiikkiluokka, käden taitojen luokat ja seitsemän perusopetusluokkaa).

Marjalatalossa toimii myös Marjalan asukasyhdistyksen ylläpitämä iltapäiväkerho. Marjalatalo on aktiivisessa käytössä aamusta iltaan ja käyttäjinä toimivat mm. Marjalan kaikenikäiset asukkaat (asukasyhdistys), urheiluseurat, konservatorio ja kuvataidekoulu.

Marjalan koulu

Aurinkokatu 31, Joensuu

Sivu arviointi ja palaute