Koulukuraattori

Koulukuraattori

Koulukuraattori tarjoaa keskusteluapua oppilaan koulunkäyntiin ja vapaa-aikaan liittyvissä asioissa, tukee ja auttaa oppilasta selviytymään mahdollisimman hyvin elämän eri tilanteissa sekä tukee huoltajia ja opettajia kasvatustehtävässä. Kuraattori tekee yhteistyötä myös oppilaan muun tukiverkoston kanssa ja ohjaa oppilaan tarvittaessa muihin palveluihin.

Oppilas voi tulla kuraattorin luo joko omatoimisesti tai huoltajan, opettajan tai terveydenhoitajan ohjaamana.

Koulukuraattorin tavoittaa koululta  tiistaina, keskiviikkona, torstaina aamupäivällä ja perjantaina. Työhuone sijaitsee oranssissa B-siivessä, kolmannessa kerroksessa.

Lyseon peruskoulun kuraattorina toimii Carita Räsänen. Yhteyden koulukuraattoriin saa helpoiten puhelimitse, Wilman kautta tai sähköpostilla (carita.rasanen@siunsote.fi).

Koulukuraattorin kanssa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia.

 

Kouluterveydenhoitaja

Kouluterveydenhuollon tavoitteena on oppilaiden terveyden edistäminen sekä terveen kasvun, kehityksen ja psyykkisen hyvinvoinnin tukeminen yhteistyössä vanhempien, opettajien ja muun oppilashuollon kanssa. Kouluterveydenhoitaja tapaa oppilaat terveystarkastuksissa vuosittain. Laaja terveystarkastus toteutetaan luokilla 1, 5 ja 8. Terveydenhoitajaan voi ottaa yhteyttä erilaisissa oppilaan hyvinvointiin liittyvissä asioissa. 

Lyseon peruskoulun terveydenhoitajana toimii Anne Hoskonen. Annen tavoitat ma-pe Wilman tai sähköpostin (anne.hoskonen@siunsote.fi) kautta, puhelimitse (puh. 013 3305722) tai varaamalla ajan Siun soten verkkoajanvarauksessa Verkkoajanvaraus - Ajanvaraus (siunsote.fi). Terveydenhoitajan vastaanotto sijaitsee koulun sinisessä D-siivessä, kolmannessa kerroksessa.

 

Koulupsykologi

Koulupsykologi tukee lasten ja nuorten koulunkäyntiä, oppimista ja psyykkistä hyvinvointia. Lyseon peruskoulun koulupsykologina toimii Marika Nikkanen. Koulupsykologi on Lyseon peruskoululla tavattavissa maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin. Psykologin luo oppilas voi tulla omatoimisesti tai vanhemman, opettajan tai muun opiskeluhuollon työntekijän ohjaamana. Koulupsykologin tavoitat Wilman kautta ja puhelimitse (p. 013 330 8535). Koulupsykologin vastaanotto sijaitsee koulun sinisessä D-siivessä, kolmannessa kerroksessa, terveydenhoitajan vastaanoton vieressä.

 

 

YHTEYSTIEDOT

Carita Räsänen
koulukuraattori
p.050 380 2664

Anne Hoskonen
kouluterveydenhoitoja
p. 050 374 5453

Sivu arviointi ja palaute