Lyseo Opiskelijakunta, sivun otsikko

Opiskelijakunta

Lyseon lukio – Opiskelijakunta

Aktiivinen opiskelijakunta on ylpeydenaiheemme. Opiskelijakuntatoiminnalla on Lyseossa vahvat perinteet.

Opiskelijakunta toimii Lyseossa poikkeuksellisen vireästi ja tuloksellisesti. Tästä olemme saaneet tunnustusta myös kansallisesti. Koulumme voitti Opetushallituksen järjestämän Aktiivinen koulu –kilpailun lukiosarjan syksyllä 2006. Voittoperusteluissa oppilaskuntaamme kehuttiin erityisen aktiivisesti toimivaksi ja toimintamuotojaan kehittäväksi.

Kaikki Lyseon opiskelijat kuuluvat opiskelijakuntaan. Sen toimintaa ohjaa opiskelijakunnan hallitus, jonka jäsenet valitaan opiskelijakunnan yleiskokouksessa. Opiskelijakunnan hallituksen lisäksi keskeisessä roolissa ovat luokkien puheenjohtajat. Luokkien puheenjohtajat ja opiskelijakunnan hallitus tapaavat kerran jaksossa. Tavoitteena yhteistyöllä on parantaa ja lisätä opiskelijan vaikutusmahdollisuuksia, tehostaa tiedottamista ja kannustaa ottamaan osaa koulun toimintaan.

Opiskelijakunnan hallituksen ja pj-toiminnan tavoitteena on

  • edistää erityisesti opettajien ja opiskelijoiden yhteistyötä,
  • ajaa opiskelijoiden etuja (esim. valokuvaussopimusten solmiminen, mielipiteiden antaminen koulussa tapahtuvissa muutoksissa),
  • järjestää tapahtumia (esim. lukuvuoden kohokohdat Lyseon yö ja Lyseon olympialaiset),
  • pitää yhteyttä koulun ulkopuolelle (mm. Joensuun nuorisovaltuuston oppilaskuntatapaamiset, mahdolliset Joensuun lukioiden tapaamiset, Suomen Lukiolaisten Liitto)
  • edistää koulun viihtyvyyttä, mm. kioskitoiminnan vetäminen, tilojen viihtyvyydestä huolehtiminen,
  • aktivoi ja tukee opiskelijoiden harrastus- ja virkistystoimintaa.

Opiskelijakunnan toiminnasta ja tapahtumista tiedotetaan wilmalla, keskusradion välityksellä, ala-aulan ilmoitustaululla sekä lyseon instagramissa.

Opiskelijakunnan puheenjohtaja vuonna 2023 on Helmi Onatsu, helmi.onatsu@oppilas.joensuu.fi

YHTEYSTIEDOT

Opiskelijakunnan ohjaavat opettajat

Sivu arviointi ja palaute