Opinto-ohjaus, sivun otsikko

Opinto-ohjaus

Lyseon lukio – Opinto-ohjaus

Kun suunnittelet opiskeluasi ja elämääsi, ovat tukenasi Lyseon opinto-ohjaajat. Heidän työhuoneensa löytyvät 3A-rakennuksen 2. kerroksesta läheltä portaikkoon johtavaa ovea.

Apua opintojen suunnitteluun

Opinto-ohjaus auttaa sinua suunnittelemaan omaa opinto-ohjelmaasi, tukee sinua lukio-opiskelun eri vaiheissa sekä kehittää valmiuksiasi tehdä koulutusta ja elämänkulkua koskevia suunnitelmia ja valintoja. Opinto-ohjauksesta saat kaksi lukiokurssia. Muistathan, että kyse on pakollisista kursseista, joten sinun on osallistuttava opinto-ohjaukseen tämänkin takia aktiivisesti. 

Henkilökohtainen ohjaus

Opinto-ohjauksen keskeisin muoto on henkilökohtainen ohjaus, johon kannattaa varata aika etukäteen. Ajan voit varata wilma-viestillä tai henkilökohtaisesti sopimalla. Ohjaukseen voit tulla myös aikaa varaamatta. Lukion opinto-ohjaus perustuu pitkälti opiskelijan oma-aloitteisuuteen ja aktiivisuuteen. Tule siis rohkeasti opon juttusille, jos jokin asia mietityttää.

Opinto-ohjaustunnit

Henkilökohtaisen ohjauksen lisäksi kaikilla luokka-asteilla järjestetään opinto-ohjaustunteja, joilla käsitellään muun muassa ainevalintoihin ja jatko-opintoihin liittyviä aiheita. Lisäksi opiskelijat kokoavat omaa sähköistä ohjausportfoliotaan koko lukion ajan. Opinto-ohjaukseen kuuluvat myös olennaisena osana vierailijat sekä vierailut eri oppilaitoksiin ja alan messuille.

Linkki sähköiseen portfolioon