Lyseon lukio – Hakeminen

Joensuun lyseon lukio on ihmisläheinen ja kansainvälinen kasvun yhteisö. Lyseo tarjoaa sinulle innostavan opiskeluympäristön, laadukkaat oppimismahdollisuudet ja vahvat tulevaisuustaidot. Uudet Tiedepuistolla sijaitsevat tilamme ovat keskellä innovatiivista toimintaympäristöä, mikä yhdistettynä pitkiin koulutusperinteisiimme luo Lyseoon oppimisen sykettä.

Tutustumaan lyseon lukioon

Lämpimästi tervetuloa tutustumaan Lyseon lukioon! 

Lyseossa on sykettä 13. - 14.12.2022 

Esittelykierrokset molempina päivinä klo 8.30-10 ja klo 13.30-15. Kierroksille mahtuu 100 oppilasta / kierros.  Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.  

Ilmoittautuminen Lyseon lukion opoille 8.12. mennessä oman yläkoulun opon kautta. Yksittäiset oppilaat voivat ilmoittautua suoraan Lyseon lukion opoille.  

Lisätietoja Lyseon opoilta: sini.kastinen@edu.joensuu.fi ja anu.kotilainen@edu.joensuu.fi 

Muista myös Lyseossa on sykettä -iltatilaisuus huoltajille ja muille kiinnostuneille keskiviikkona 14.12. Iltatilaisuuteen ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. ​Sisäänkäynti Tiedepuiston pääovesta. Iltatilaisuuden aikataulu: 

·                 Klo 17.30-18.15 Lyseon esittely 

·                 Klo 18.15-18.45 Mahdollisuus tutustua tiloihin 

·                 Klo 18.45-19.30 IB-linjan esittely. Tämä osuus pidetään hybriditilaisuutena, voit osallistua paikan päällä tai etänä. Linkki etätilaisuuteen.

What can I be –päivä ysiluokkalaisille torstaina 12.1.2023 klo 9-10.30. Ilmoittautuminen IB-opo Mikko Varikselle (mikko.varis@edu.joensuu.fi) 9.1.2023 mennessä oman yläkoulun oposi kautta tai ottamalla suoraan yhteyttä Mikkoon. Tervetuloa tutustumaan kansainväliseen IB-linjaan! 

 

Nähdään Lyseolla! 

Hakeminen

Joensuun lyseon lukioon haet kevään yhteishaussa 21.2.-21.3.2023. sähköisesti opintopolku.fi-osoitteessa. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Aloituspaikkoja syksyllä 2023 alkavaan lukiokoulutukseen on Joensuun lyseon lukiossa 135.

Yhteishakulomakkeen lisäksi täytät alla olevan Lyseon lukion ainevalintakortin, jonka toimitat suoraan koululle hakuajan päättymiseen mennessä. Joensuun kaupungin yläkoululaiset syöttävät ainevalintansa suoraan oman opon ohjeiden mukaisesti Wilmassa. Ainevalintakortti täytetään vain ensimmäiseen hakutoiveeseen. Eli täytät Lyseon lukion ainevalintakortin, mikäli Lyseo on sinun ensimmäinen hakutoive. IB-linjalle ei tehdä ainevalintoja hakuvaiheessa.

Ainevalintoja tehdessä on hyvä ottaa huomioon omat kiinnostukset ja edellytykset sekä mahdolliset jatko-opintotoiveet.

Lyseon lukion ainevalintakortti

Lyseon lukion 1. vuoden opintojaksot

Lyseon lukion kaikki opintojaksot lukion ajalle

Ohje: Näin täytät ainevalintakortin ensimmäiselle vuodelle

Ohjeet ainevalintakortin täyttämiseen ja Wilmaan syöttämiseen

Katso tarkemmat kuvaukset lyseon lukion opetussuunnitelmasta Pedanet-sivulta.

Hakeminen Lyseon lukion IB-linjalle

IB-linjalle haetaan kevään yhteishaussa Opintopolun kautta. Opiskelijavalinta tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden painotetun keskiarvon perusteella (minimi 8,0). Englannin ja matematiikan arvosanoilla on painokerroin 1,3. Valmistavalle luokalle otetaan 27 opiskelijaa ja valinnan tulos ilmoitetaan yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Valituksi tulleet tekevät ainevalinnat syksyllä opintojen alkaessa. Lisätietoja IB-opinnoista saat IB-koordinaattori Adam Lerchiltä tai IB-opinto-ohjaaja Mikko Varikselta.

Lukiopaikan vahvistaminen

Lyseoon lukioon valituksi tulleet saavat Opintopolusta järjestelmän lähettämän sähköpostiviestin sekä sen lisäksi sähköpostitse erillisen hyväksymiskirjeen, jossa on tarkempia ohjeita. Lisäksi valinnan tulokset ovat nähtävissä näillä koulun verkkosivuilla, jos olet antanut luvan julkaista tiedon valinnastasi. Vahvistat paikkasi Lyseon lukiossa toimimalla hyväksymiskirjeessä saamiesi ohjeiden mukaisesti. Vasta silloin on opiskelupaikkasi varattu. Sinun on myös ilmoitettava, ellet aio ottaa opiskelupaikkaa vastaan. Lukuvuosi 2023-2024 alkaa keskiviikkona 9. elokuuta.

Opiskelu lyseon lukiossa

Linkistä pääset kurkistamaan millaista opiskelu Joensuun lyseon lukiossa on.