Lyseon lukio – Hakeminen

Joensuun lyseon lukio on ihmisläheinen ja kansainvälinen kasvun yhteisö. Lyseo tarjoaa sinulle innostavan opiskeluympäristön, laadukkaat oppimismahdollisuudet ja vahvat tulevaisuustaidot. Uudet Tiedepuistolla sijaitsevat tilamme ovat keskellä innovatiivista toimintaympäristöä, mikä yhdistettynä pitkiin koulutusperinteisiimme luo Lyseoon oppimisen sykettä.

Hakeminen

Joensuun lyseon lukioon haet kevään yhteishaussa 22.2. – 22.3.2022 sähköisesti opintopolku.fi-osoitteessa. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Aloituspaikkoja syksyllä 2022 alkavaan lukiokoulutukseen on Joensuun lyseon lukiossa 135.

Yhteishakulomakkeen lisäksi täytät alla olevan Lyseon lukion ainevalintakortin, jonka toimitat suoraan koululle hakuajan päättymiseen mennessä. Joensuun kaupungin yläkoululaiset syöttävät ainevalintansa suoraan oman opon ohjeiden mukaisesti Wilmassa. Ainevalintakortti täytetään vain ensimmäiseen hakutoiveeseen. Eli täytät Lyseon lukion ainevalintakortin, mikäli Lyseo on sinun ensimmäinen hakutoive.

Ainevalintoja tehdessä on hyvä ottaa huomioon omat kiinnostukset ja edellytykset sekä mahdolliset jatko-opintotoiveet.

Lyseon lukion ainevalintakortti ja opintojaksoluettelo 2021-2022

Lyseon lukion kaikki opintojaksot lukion ajalle

Katso tarkemmat kuvaukset lyseon lukion opetussuunnitelmasta Pedanet-sivulta.

Hakeminen Lyseon lukion IB-linjalle

IB-linjalle pääset hakemaan kevään yhteishaussa. Aloituspaikkoja IB-linjalla on 27.

Lisäksi täytät IB-linjan hakulomakkeen, jonka toimitat suoraan Lyseon lukioon yhteishaun päättymispäivään mennessä. Hakulomakkeen saat oppilaanohjaajaltasi tai voit tulostaa sen koulumme kotisivuilta.

IB-linjan valintatapaan on tulossa muutoksia. Valintakriteerit vahvistetaan lokakuun 2021 loppuun mennessä ja ne päivitetään tälle sivustolle heti marraskuun alussa.

Tarkempaa tietoa opiskelusta IB-linjalla löydät kotisivujemme IB-osiosta sekä IB-linjan esitteestämme.

 
 

Tutustumaan lyseon lukioon

 

What can I be -päivä 9. luokkalaisille ke 12.1.2022 klo 9.00-10.30 Lyseon lukiolla. Ilmoittautuminen tilaisuuteen oman peruskoulun opon kautta tai suoraan Lyseon opoille anu.kotilainen@edu.joensuu.fi tai sini.karhapaa@edu.joensuu.fi.

Lyseoon! Esittelypäivä kiinnostuneille 9. luokkalaisille to 20.1.2022. Ilmoittautuminen oman peruskoulun opon kautta tai suoraan Lyseon opoille anu.kotilainen@edu.joensuu.fi tai sini.karhapaa@edu.joensuu.fi.

Lyseoon! Iltatilaisuus kansallisesta ja IB-linjasta kiinnostuneille huoltajille ja 9. luokkalaisille to 20.1.2022 klo 17.30 alkaen (ei ennakkoilmoittautumista).

17.00-17.30 Mahdollisuus tutustua tiloihin tutoreiden johdolla

17.30-18.15 Lyseon lukion esittely

18.15-18.45 Mahdollisuus tutustua tiloihin tutoreiden johdolla

18.45-19.30 IB-linjan esittely

19.30-20.00 IB-Presentation also in English beginning approximately at 19.30 , IB Coordinator Adam Lerch and IB-students

 

Lukiopaikan vahvistaminen

Lyseoon lukioon valituksi tulleille lähetetään kirjallinen tieto kotiin. Lisäksi valinnan tulokset ovat nähtävissä koulumme ulko-ovessa ja verkkosivuilla. Vahvistat paikkasi Lyseon lukiossa toimimalla hyväksymiskirjeessä saamiesi ohjeiden mukaisesti. Vasta silloin on opiskelupaikkasi varattu. Sinun on myös ilmoitettava, ellet aio ottaa opiskelupaikkaa. Lukuvuosi 2022-2023 alkaa keskiviikkona 11. elokuuta.

Opiskelu lyseon lukiossa

Linkistä pääset kurkistamaan millaista opiskelu Joensuun lyseon lukiossa on.