Lyseon lukio – Hakeminen

Joensuun lyseon lukio on ihmisläheinen ja kansainvälinen kasvun yhteisö. Lyseo tarjoaa sinulle innostavan opiskeluympäristön, laadukkaat oppimismahdollisuudet ja vahvat tulevaisuustaidot. Uudet Tiedepuistolla sijaitsevat tilamme ovat keskellä innovatiivista toimintaympäristöä, mikä yhdistettynä pitkiin koulutusperinteisiimme luo Lyseoon oppimisen sykettä.

Hakeminen

Joensuun lyseon lukioon haet kevään yhteishaussa 22.2. – 22.3.2022 sähköisesti opintopolku.fi-osoitteessa. Haku päättyy viimeisenä hakupäivänä klo 15.00. Aloituspaikkoja syksyllä 2022 alkavaan lukiokoulutukseen on Joensuun lyseon lukiossa 135.

Yhteishakulomakkeen lisäksi täytät alla olevan Lyseon lukion ainevalintakortin, jonka toimitat suoraan koululle hakuajan päättymiseen mennessä. Joensuun kaupungin yläkoululaiset syöttävät ainevalintansa suoraan oman opon ohjeiden mukaisesti Wilmassa. Ainevalintakortti täytetään vain ensimmäiseen hakutoiveeseen. Eli täytät Lyseon lukion ainevalintakortin, mikäli Lyseo on sinun ensimmäinen hakutoive. IB-linjalle ei tehdä ainevalintoja hakuvaiheessa.

Ainevalintoja tehdessä on hyvä ottaa huomioon omat kiinnostukset ja edellytykset sekä mahdolliset jatko-opintotoiveet.

Lyseon lukion ainevalintakortti ja luettelo opintojaksoista lukuvuodelle 2022-23 (1. vuoden opiskelijat) Huom! Korttia päivitetty 10.2.2022. Mukaan on tullut mm. työelämäopinnot, muutoksia kuvataiteen opintoihin, yhteiskuntaoppiin ja psykologiaan koulukohtaisia opintojaksoja. Kiinan kielen opintoja ei tulevana lukuvuonna järjestetä.

Lyseon lukion kaikki opintojaksot lukion ajalle

Ohje: Näin täytät ainevalintakortin ensimmäiselle vuodelle

Katso tarkemmat kuvaukset lyseon lukion opetussuunnitelmasta Pedanet-sivulta.

Hakeminen Lyseon lukion IB-linjalle

IB-linjalle haetaan kevään yhteishaussa Opintopolun kautta. Opiskelijavalinta tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden painotetun keskiarvon perusteella (minimi 8,0). Englannin ja matematiikan arvosanoilla on painokerroin 1,3. Valmistavalle luokalle otetaan 27 opiskelijaa ja valinnan tulos ilmoitetaan yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa. Valituksi tulleet tekevät ainevalinnat syksyllä opintojen alkaessa. Lisätietoja IB-opinnoista saat IB-koordinaattori Adam Lerchiltä tai IB-opinto-ohjaaja Mikko Varikselta.

Tutustumaan lyseon lukioon

Tällä hetkellä pandemiatilanne mahdollistaa vierailun lukioomme. Voimme ottaa yhdeksäsluokkalaisia tutustumaan tiloihimme helmi-maaliskuussa.

Otamme ryhmät vastaan kouluittain eli samalta yläkoululta tulevat ovat samassa ryhmässä. Isompien ryhmien kohdalta peruskulun opo voi olla yhteydessä Anuun tai Siniin vierailuajan sopimiseksi. Yksittäiset yhdeksäsluokkalaiset voivat ottaa suoraan yhteyttä lukion opoihin. Kierrokseen on hyvä varata aikaa puolisen tuntia.

Kierroksella maskisuositus, tulethan paikalle vain terveenä. Muistathan sopia esittelykierroksen etukäteen.

Nähdään Lyseolla!

Varaukset: anu.kotilainen@edu.joensuu.fi tai sini.karhapaa@edu.joensuu.fi

Lukiopaikan vahvistaminen

Lyseoon lukioon valituksi tulleille lähetetään kirjallinen tieto kotiin. Lisäksi valinnan tulokset ovat nähtävissä koulumme ulko-ovessa ja verkkosivuilla, jos olet antanut luvan julkaista tiedon valinnastasi. Vahvistat paikkasi Lyseon lukiossa toimimalla hyväksymiskirjeessä saamiesi ohjeiden mukaisesti. Vasta silloin on opiskelupaikkasi varattu. Sinun on myös ilmoitettava, ellet aio ottaa opiskelupaikkaa. Lukuvuosi 2022-2023 alkaa keskiviikkona 11. elokuuta.

Opiskelu lyseon lukiossa

Linkistä pääset kurkistamaan millaista opiskelu Joensuun lyseon lukiossa on.