Lyseo, Hakeminen

Tervetuloa Lyseoon! Meillä valittavanasi on kaksi hienoa vaihtoehtoa: kansalliseen ylioppilastutkintoon valmentavat opinnot tai maailmanlaajuisen opetussuunnitelman mukaiset IB-opinnot. Valinnaisuuden ansiosta voit erikoistua haluamallasi tavalla. Voit painottaa luonnontiede- ja teknologia-aineita, kieliä, mediaopintoja, taideaineita, liikuntaa tai yhteiskunnallisia aineita.

Olemme maamme toiseksi vanhin suomenkielinen oppikoulu. Vahvat perinteet rikastuttavat arkeamme ja kannustavat jatkuvasti kehittämään kouluamme. Oman ulottuvuutensa opintoihisi tuo sijaintimme keskellä kaupunkia. Kehittyvä kaupunkikeskusta tarjoaa mainioita mahdollisuuksia oppimiselle ja viihtymiselle. Tänne on helppo tulla millä kulkuneuvolla tahansa.

Hakeminen

Lyseon lukioon haet kevään yhteishaussa. Yhteishakulomakkeen lisäksi täytät Lyseon lukion ainevalintakortin, jonka toimitat suoraan koululle hakuajan päättymiseen mennessä. Joensuun kaupungin yläkoululaiset syöttävät ainevalintansa suoraan oman opon ohjeiden mukaisesti Wilmassa.

Ainevalintoja tehdessä on hyvä ottaa huomioon omat kiinnostukset ja edellytykset sekä mahdolliset jatko-opintotoiveet.

Tarkempaa tietoa opiskelumahdollisuuksistasi Lyseossa löydät Lyseo-opas2019-nettilehdestä sekä opinto-opas Jellosta.

Hakeminen Lyseon lukion IB-linjalle

Lyseon lukion IB-linjalle haetaan kevään yhteishaussa. Lisäksi täytät IB-linjan hakulomakkeen, jonka toimitat suoraan Lyseon lukioon yhteishaun päättymispäivään mennessä. Hakulomakkeen saat oppilaanohjaajaltasi tai voit tulostaa sen koulun kotisivuilta.

Opiskelijavalinta tapahtuu peruskoulun päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon (50%) ja koulun järjestämän pääsykokeen (50%) pohjalta.

Pääsykoe järjestetään ti 16.4.2019 ja koulu lähettää siihen erillinen kutsun. Pääsykokeessa on kirjallisia tehtäviä äidinkielestä, matematiikasta ja englannin kielestä. Kokeen tehtävät perustuvat peruskoulun tietoihin ja taitoihin. Valinnan tulos ilmoitetaan yhteishaun tulosten yhteydessä kesäkuussa.

Tarkempaa tietoa opiskelusta IB-linjalla löydät kotisivujemme IB-osiosta sekä IB-linjan esitteestämme.

Lukiopaikan vahvistaminen

Lyseoon lukioon valituksi tulleille lähetetään kirjallinen tieto kotiin. Lisäksi valinnan tulokset ovat nähtävissä koulumme ulko-ovessa ja verkkosivuilla.

Vahvistat paikkasi Lyseon lukiossa toimimalla hyväksymiskirjeessä saamiesi ohjeiden mukaisesti. Vasta silloin on opiskelupaikkasi varattu. Sinun on myös ilmoitettava, ellet aio ottaa opiskelupaikkaa 

Lyseo-opas 2019

Tutustu tarjontaamme Lyseo-oppaasta