Lehtinen Tuullikki

Tuulikki Lehtinen

 

Tuulikki Lehtinen toimii Joensuun Konservatorion pianonsoiton lehtorina (vuodesta -89 ) ja on opettanut myös Pohjois-Karjalan Ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelmassa. Ennen Joensuuhun tuloaan hän toimi pianonsoitonopettajana Detroitissa Center for Creative Studies- musiikkikoulussa. Opetusuransa aikana Tuulikki on kasvattanut useita ammattipianisteja, ja hänen oppilaansa ovat menestyneet hyvin pianokilpailuissa.

Tuulikki Lehtinen opiskeli useita vuosia Yhdysvalloissa, Ann Arborissa ja New Yorkissa pianotaiteilija, professori György Sándorin johdolla. Pianonsoiton diplomitutkinnon taiteilija suoritti Sibelius-Akatemiassa, jossa hänen opettajansa olivat professorit Liisa Pohjola ja Timo Mikkilä.

Pianisti Tuulikki Lehtisen konserttiura on pitkä ja monipuolinen. Ulkomaiset konserttimatkat ovat suuntautuneet USA:han, Islantiin, Tanskaan, Italiaan ja Meksikoon. Kotimaassa tutuksi ovat tulleet maan suurimmat kaupungit ja konserttitalot mm. Helsinki (Kannel-talo ja Sibelius-Akatemian sali), Tampere, Turku (Sibelius-museo ja Wäinö Aaltosen museo), Jyväskylä, Hyvinkää (Hyvinkää-Sali), Kuusankoski (Kuusankoski-talo), Kotka (Konserttitalo), Pieksämäki (Poleeni), Kajaani (Kaukametsä), Mikkeli (Mikaeli), Vaasa, Seinäjoki, Rovaniemi (Lappia-talo), Kuopio (Musiikkikeskus), Joensuu, Oulu (Musiikkikeskus ja AMK:n sali), Hämeenlinna (Sibeliuksen syntymäkoti).
Tuulikki on konsertoinut omin pianoilloin, pianoduona, orkesterin solistina sekä kamari-muusikkona niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin jousisoittajien kanssa.

Tuulikki on levyttänyt MILS-levymerkille.