Kysy kaavoista, sivun otsikko

Kysy kaavoista

Kysy kaavoista

Kysy nähtävillä olevista kaavoista tällä sivulla. Kutakin kaavaa koskeva keskustelukenttä on avoinna kaavan nähtävillä pidon ajan. Pyrimme vastaamaan kysymyksiin viimeistään seuraavana arkipäivänä. Nähtävillä pidon jälkeen keskustelu suljetaan.

Lähetä mielipiteesi meille sähköpostilla tai postitse, jos haluat vaikuttaa kaavan sisältöön:

Keskustelualueet

angle-left Takaisin

Mehtimäen urheilualueen asemakaavan muutos

Vesa Huohvanainen, Joensuun kaupunki, muokattu 5 Kuukautta sitten.

Mehtimäen urheilualueen asemakaavan muutos

Youngling Viestejä: 5 Liittymispäivä: 8.4.2020 Viimeisimmät viestit
Keskustelu on avoinna 31.10.2022 asti.
K
Anonyymi, muokattu 5 Kuukautta sitten.

RE: Mehtimäen urheilualueen asemakaavan muutos

Hei!

Tekstissä on "mahdollisuus sijoittaa alueelle toinen jalkapallokenttä".  Voisiko kentän saada myös kuviin?

Jalkapalloon tarkoitetun kilpakentän rakentaminen nykyisestä kentästä vaatii katsomo- ja palvelutilarakentamista. Millä tavalla tämä asemakaavan muutos rajaa tuota?

Jalkapallokentän ja tenniskenttien väliin on suunniteltu molempia lajeja (ja myös rantalentopalloa) palveleva rakennus joka sisältäisi pukukoppeja ja rakennukseen integroidut piene katsomot molempien kenttien suuntaan. Voisko tämä näkyä kuvassa?

Rakentavasti
Jussi Väisänen
​​​​​​​JIPPO ry
Vesa Huohvanainen, Joensuun kaupunki, muokattu 5 Kuukautta sitten.

RE: Mehtimäen urheilualueen asemakaavan muutos

Youngling Viestejä: 5 Liittymispäivä: 8.4.2020 Viimeisimmät viestit
Kentän ja muiden rakenteiden sijoittaminen asemakaavaluonnokseen ei ole tarkoituksenmukaista. Se liittyy rakenteellisiin ratkaisuihin, joita ei tehdä kaavoituksen yhteydessä. Rakentamishankkeista vastaa liikuntatoimi ja suunnittelu alkaa, kun rakentamiseen liittyvät rahoituspäätökset on tehty. Liikuntatoimelta on pyydetty lausunto. Katsotaan, onko lausunnon perusteella aloitettava tarkempi suunnittelu.
K
Anonyymi, muokattu 5 Kuukautta sitten.

Monipelikenttä Mehtimäen urheilualueen asemakaavaan

ALOITE: Monipelikenttä alustaisen ulkokentän hankkimiseksi Joensuun Mehtimäen- alueelle.Joensuulaisen salibandyn aktiivitoimijat ja yli 400 seurajäsenen liikuttajat Josba Juniorit ry ja Joensuun Salibandy ry tekevät jälleen aloitteen täysimittaisen (42x21m.) ulkomonipelikentän hankkimiseksi Joensuun kaupungin Mehtimäen urheilupuiston alueelle. Aiempina aloitteina mm. Bogdnoff et al. valtuustoaloite 2020, sekä liikuntatoimenjohtajalle Josban esittämä seura-aloite 2021 eivät ole edenneet liikuntatoimessa.Hankkeen käynnistämiseksi käydyissä keskusteluissa ja em. seurojen järjestämissä suunnittelutilaisuuksissa on laajasti pohdittu ulkoliikuntapaikkojen lisäämisen tarvetta.Tiivistelmä Joensuun kaupungille ja joensuulaiselle liikuntaelämälle uuden ulkoliikuntapaikan tuomista eduista:1) Monipelikenttä-alusta mahdollistaa monenlaisen liikkumisen, leikkimisen ja pelaamisen ulkona. Käyttö ei rajaudu pelkästään salibandyn osalle, vaan se soveltuu myös eri-ikäisten ja monipuolisten harrastajaryhmien liikuntapaikaksi. Monipelikenttä mahdollistaa mm. futsalin ja roller- derbyn harrastamisen, jos maali jne. varustus hankitaan asianmukaisena.2) Mehtimäen alueelle toteutettava monipelikenttä monipuolistaa ja tukee syys- ja kevätkaudella koululiikunnan tarpeita merkittävästi. Lähialuella sijaitsee kunnallisista oppilaitoksista mm. Joensuun Yhteiskoulun lukio, Lyseon lukio, sekä Lyseon peruskoulu. Oppilaitosten opiskelijoiden yhteismäärä on yli 1500 opiskelijaa.3) Urheilukaupunki Joensuu- hanke osoittanut ulkoliikuntapaikkojen erityisen tarpeen kuntien liikuntapaikkasuunnittelussa. Ulkoliikuntapaikkojen täyttöaste on osoittautunut kustannuksiin nähden erinomaiseksi.4) Monipelikenttä alustalla mm. Josba junioreiden mahdollisuudet tuottaa kesäleiritoimintaa, sekä kilpailijajoukkueiden harjoittelua paranisivat merkittävästi. Salibandykaukalon hankkiminen liikuntapaikalle mahdollistaa täysipainotteisen salibandyn lajiharjoittelun myös kesäkuukausina ulkona.5) Josba Juniorit ry ja Joensuun Salibandy ry ovat aktiivisina kolmannen sektorin toimijoina halukkaita osallistumaan mahdollisen liikunta-alueen hoitoon, ylläpitoon ja valvontaa, sekä mahdollisen hankkeiden yhteissuunnitteluun Joensuun kaupungin kanssa.

Josba Juniorit ry ja Joensuun Salibandy ry

Vesa Huohvanainen, Joensuun kaupunki, muokattu 5 Kuukautta sitten.

RE: Mehtimäen urheilualueen asemakaavan muutos

Youngling Viestejä: 5 Liittymispäivä: 8.4.2020 Viimeisimmät viestit
Ulkoliikuntapaikkojen rakentaminen on mahdollista asemakaavan VU-alueille. Mehtimäen urheilualueella on paljon VU- alueita mainitun kentän rakentamiseksi. Kyse on teknisestä toteutuksesta. Asiassa kannattaa olla yhteydessä Timo Heinoseen. 
Vastaa pääviestiketjuun.
Pikavastaus

Sivu arviointi ja palaute