Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019

Tutustu tontteihin

Hakuaika on 15.1. klo 9.00 - 31.1. klo 15.00.

Suurin osa näistä tonteista on merkitty maastoon kylteillä. Tarvittaessa tulemme myös esittelemään tontteja. Ota yhteyttä, niin sovitaan näyttöaika!

Katso tonttitarjonta karttapalvelusta ja  alla olevista tiedostoista. Huomaa, että vapaita tontteja on myös jatkuvassa haussa https://www.joensuu.fi/omakoti-ja-paritalotontit

Katso tästä tonttien 2020 hinnat ja vuokrat.

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Karhunmäki

Karhunmäki

Karhunmäki on uusimpia asuinalueita Joensuussa. Se sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupunkikeskustasta. Alueella on vehreitä ulkoilumaisemia, ja se onkin kasvattanut suosiotaan lapsiperheiden asuinalueena.

Karhunmäen alueella on kaksi päiväkotia, uusi alakoulu ja juuri valmistunut lähiliikuntapaikka. Muut palvelut ovat lähimmillään Reijolassa, Hukanhaudalla ja Niinivaaralla. Kauppa on toistaiseksi parin kilometrin päässä. Valtatien toisella puolella on Papinkankaan yritysalue.

Luonnonympäristö on monimuotoista. On metsäistä kumparemaastoa ja alavaa peltomaisemaa. Alueen suunnittelussa on otettu huomioon ihmisten lisäksi myös luonnoneläimet. Joukkoliikenneyhteydet ja pyöräilyreitit ovat hyvät.

Katso alla olevista tiedostoissa Karhunmäen tämän hetkinen tilanne.

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Multimäki

Multimäki

Multimäki on uusin, kehittyvä asuinalue Joensuun itäpuolella Kulhontien ja Iiksenjoen kainalossa. Alue on maaseutumainen ja luonto on monimuotoista. Rakennuskanta on pientalovaltaista.

Multimäestä on noin viiden kilometrin matka keskustaan.  Alueella on päiväkoti. Lähin alakoulu on Sirkkalassa ja kirjasto Karsikossa. Päivittäistavarakauppa sijaistee noin kilometrin päässä. Kaupungin keskustaanja muille alueille pääset sujuvasti matkustamaan paikallisliikenteen busseilla tai vaikkapa pyöräillen.

Katso alla olevista tiedostoissa Multimäen tämän hetkinen tilanne.

Koti Joensuusta Multimäki liitteet

Katso Multimäen tonttien tarkemmat tiedot

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Niittylahti

Niittylahti

Maaseutumainen Niittylahti sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupunkikeskustasta etelään. Alue on melko tiheään asuttua, mutta maisemaan mahtuu myös peltoja ja maatiloja. Uusin asuinalue on Niittylahden rannassa. Asukkaita koko alueella on noin 2000.

Niittylahdessa on alakoulu ja päiväkoti. Lähin yläkoulu sijaitsee Hammaslahdessa. Lähin kauppa Reijolassa.

Katso alla olevista tiedostoissa Niittylahden tämän hetkinen tilanne.

 

Koti Joensuusta Niittylahti liitteet

Katso Niittylahden tonttien tarkemmat tiedot

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 hakuohjeet

Näin haet tonttia

 •     Avaa karttapalvelu esimerkiksi Google Chromella.
 •     Klikkaa tontin tiedoista Hae tonttia.
 •     Useampaa tonttia hakiessa järjestä valitsemasi tontit haluamaasi tärkeysjärjestykseen.
 •     Lisää kaikki hakijat toiminnolla Lisää uusi hakija.
 •     Täytä tarvittavat tiedot, paritalotonttia hakevilta vaaditaan Y-tunnus.
 •     Tee tunnistautuminen esimerkiksi pankkitunnuksilla ennen hakemuksen lähettämistä.
 •     Lähetä hakemus.

Saat sähköpostiisi varmistuksen hakemuksen saapumisesta.
Voit selata lähettämiäsi hakemuksia ja seurata hakemusten tilaa kirjautumalla hakupalveluun sähköpostiin tulleesta linkistä. Jos haluat muuttaa hakemusta, jonka olet jo lähettänyt, ota yhteyttä Marita Viljakaiseen. Saat hakemuksen takaisin korjattavaksi.

Hakuehdot omakotitonttia hakeville

Hakuehdot vaihtelevat hakuerittäin.

 • Tontinluovutuksessa ensisijaisia ovat yksityishenkilöt ja perheet omatoimista omakotirakentamista varten. Tontin saaja/saajat rakentavat tai rakennuttavat talon itselleen.
 • Samassa kotitaloudessa asuvat voivat saada vain yhden tontin.
 • Tontit luovutetaan ja arvotaan haussa mukana olevien valintaryhmien mukaisesti.
 • Yhdestä kotitaloudesta voi jättää vain yhden hakemuksen. Tontteja voi hakemukseen laittaa useampia.

Haettaviksi ilmoitetut tontit varataan arpomalla valintaryhmittäin:

 1. Lapsiperheet*), jotka eivät ole saaneet koskaan kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia.
 2. Perheet, jotka eivät ole saaneet koskaan kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia. Perheeksi tässä ryhmässä katsotaan myös 2 aikuista.
 3. Perheet, jotka eivät ole saaneet kaupungilta omakotitonttia hakuvuotta edeltävän 5 vuoden aikana, eli 1.1.2015 jälkeen. Perheeksi tässä ryhmässä katsotaan 2 aikuista.
 4. "Avoin ryhmä" Ne henkilöt, joilla ei ole kaupungin luovuttamaa rakentamatonta omako- tai paritalotonttia. Rakentamattomaksi katsotaan tässä kohtaa tontti, jolle ei ole rakennettu asuinrakennusta siihen valmiusasteeseen, että sille on tehty käyttöönottotarkastus.
 5. Ne rakennusliikkeet, joilla tai sen omistajatahoilla ei ole rakentamatonta kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia. Rakentamattomaksi katsotaan tässä kohtaa tontti, jonka perustustöitä ei ole tehty. Mikäli tontti luovutetaan rakennusliikkeelle, rakentamisvelvollisuusaika on 2 vuotta ja rakentaminen täytyy aloittaa 1 vuodessa.

*)Lapsiperheeksi katsotaan:
2 aikuista ja vähintään yksi lapsi tai huollettava tai
1 aikuinen ja vähintään yksi lapsi tai huollettava

Kun edellä olevissa ryhmissä on hakijana kaksi aikuista, on molempien hallinta- ja omistusosuus oltava vähintään 20 %.

Hakijana tulee olla henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus tai kauppakirja myöhemmin tehdään. Tonttivarauksia ei myöskään vaihdeta.

Varauslasku 500 euroa lähetetään arvonnan jälkeen. Tonttivaraus vahvistuu kun varausmaksu on maksettu viimeistään eräpäivänä, muutoin tehty varauspäätös raukeaa välittömästi. Varausmaksua ei palauteta, vaikka kauppaa tai vuokrasopimusta ei tehtäisi varaajasta johtuvasta syystä.

Hakuohjeet paritalotonttia hakeville

Vain ammattirakentajille tarkoitettuja tontteja on Karhunmäessä

 • korttelissa 128 tontti 14
 • korttelissa 134 tontti 1

Niitä voivat hakea ne rakennusliikkeet (Y-tunnys), joilla tai sen omistajatahoilla ei ole rakentamatonta kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia. Rakentamattomaksi katsotaan tässä kohtaa tontti, jonka perustustöitä ei ole tehty. Kun tontit luovutetaan rakennusliikkeelle, rakentamisvelvollisuusaika on kaksi vuotta ja rakentaminen täytyy aloittaa yhdessä vuodessa.

 

KARTTAPALVELU

Sivu arviointi ja palaute