Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019

Meillä on haettavana uusia omakotitontteja Marjalassa, Multimäessä, Karhunmäessä ja Niittylahdessa. Tonteille pääsee rakentamaan ensi vuonna toukokuun puolivälissä. Tonttien haku alkaa 24.10. klo 9.00 ja päättyy 18.11. klo 15.

Tutustu tontteihin

Suurin osa tonteista merkitään maastoon kylteillä ja niitä voi käydä katsomassa paikan päällä viikosta 43 lähtien. Tarvittaessa tulemme myös esittelemään tontteja. Ota yhteyttä, niin sovitaan näyttöaika!

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Karhunmäki

Karhunmäki

Karhunmäki on uusimpia asuinalueita Joensuussa. Se sijaitsee noin 5 kilometrin päässä kaupunkikeskustasta. Alueella on vehreitä ulkoilumaisemia, ja se onkin kasvattanut suosiotaan lapsiperheiden asuinalueena.

Karhunmäen alueella on kaksi päiväkotia, uusi alakoulu ja juuri valmistunut lähiliikuntapaikka. Muut palvelut ovat lähimmillään Reijolassa, Hukanhaudalla ja Niinivaaralla. Kauppa on toistaiseksi parin kilometrin päässä. Valtatien toisella puolella on Papinkankaan yritysalue.

Luonnonympäristö on monimuotoista. On metsäistä kumparemaastoa ja alavaa peltomaisemaa. Alueen suunnittelussa on otettu huomioon ihmisten lisäksi myös luonnoneläimet. Joukkoliikenneyhteydet ja pyöräilyreitit ovat hyvät.

 

Haettavana on 34 omakotitonttia ja 6 paritalotonttia ammattirakentajille, joilla on Y-tunnus. Katso tarkemmat tiedot karttapalvelusta ja alla olevista kartoista.

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Marjala

Marjala

Marjala sijaitsee kuusi kilometriä Joensuun keskustasta luoteeseen Höytiäisen kanavan rannalla. Aluetta halkoo Marjalan kanava, Kuunvirta, joka erottaa Marjalan pohjoiseen ja eteläiseen alueeseen. Eteläpuolella sijaitsee Marjalansaari, jossa vapaat tontit sijaitsevat.

Marjalassa on sekä omakotitalo- ja kerrostaloalueita. Marjalan rakentaminen alkoi vuonna 1995 järjestetyistä asuntomessuista. Pääteemoja olivat silloin esteettömyys, kaikille hyvä ympäristö ja asuinalueen liikkumismahdollisuudet.

Palveluita ovat koulu, kolme päiväkotia sekä liikunta- ja harrastetiloja. Lähin kauppa on huoltoaseman yhteydessä oleva pieni lähikauppa. Pilkossa ja Noljakassa sekä Liperin Ylämyllyllä on isompia liikkeitä. Joukkoliikenneyhteydet ovat hyvät.

 

Haettavana on 4 tonttia. Katso tarkemmat tiedot karttapalvelusta ja alla olevista kartoista.

Koti Joensuusta Marjala liitteet

Katso Marjalan tonttien tarkemmat tiedot

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Multimäki

Multimäki

Multimäki on uusin, kehittyvä asuinalue Joensuun itäpuolella Kulhontien ja Iiksenjoen kainalossa. Alue on maaseutumainen ja luonto on monimuotoista. Rakennuskanta on pientalovaltaista.

Multimäestä on noin viiden kilometrin matka keskustaan.  Alueella on päiväkoti. Lähin alakoulu on Sirkkalassa ja kirjasto Karsikossa. Päivittäistavarakauppa sijaistee noin kilometrin päässä. Kaupungin keskustaanja muille alueille pääset sujuvasti matkustamaan paikallisliikenteen busseilla tai vaikkapa pyöräillen.

 

Haettavana on 15 tonttia. Katso tarkemmat tiedot karttapalvelusta ja alla olevista kartoista.

Koti Joensuusta Multimäki liitteet

Katso Multimäen tonttien tarkemmat tiedot

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 Niittylahti

Niittylahti

Maaseutumainen Niittylahti sijaitsee noin 15 kilometrin päässä kaupunkikeskustasta etelään. Alue on melko tiheään asuttua, mutta maisemaan mahtuu myös peltoja ja maatiloja. Uusin asuinalue on Niittylahden rannassa. Asukkaita koko alueella on noin 2000.

Niittylahdessa on alakoulu ja päiväkoti. Lähin yläkoulu sijaitsee Hammaslahdessa. Lähin kauppa Reijolassa.

 

Haettavana on 4 tonttia. Katso tarkemmat tiedot karttapalvelusta  ja alla olevista kartoista.

Koti Joensuusta Niittylahti liitteet

Katso Niittylahden tonttien tarkemmat tiedot

Uudet omakotitontit - Hakuaika 24.10.–18.11.2019 hakuohjeet

Näin haet tonttia

 •     Mene karttapalveluun.
 •     Klikkaa tontin tiedoista Hae tonttia.
 •     Useampaa tonttia hakiessa järjestä valitsemasi tontit haluamaasi tärkeysjärjestykseen.
 •     Lisää kaikki hakijat toiminnolla Lisää uusi hakija.
 •     Täytä tarvittavat tiedot, paritalotonttia hakevilta vaaditaan Y-tunnus.
 •     Tee tunnistautuminen esimerkiksi pankkitunnuksilla ennen hakemuksen lähettämistä.
 •     Lähetä hakemus.

Saat sähköpostiisi varmistuksen hakemuksen saapumisesta.
Voit selata lähettämiäsi hakemuksia ja seurata hakemusten tilaa kirjautumalla hakupalveluun sähköpostiin tulleesta linkistä. Jos haluat muuttaa hakemusta, jonka olet jo lähettänyt, ota yhteyttä Marita Viljakaiseen. Saat hakemuksen takaisin korjattavaksi.

Hakuehdot omakotitonttia hakeville

Hakuehdot vaihtelevat hakuerittäin.

 • Tontinluovutuksessa ensisijaisia ovat yksityishenkilöt ja perheet omatoimista omakotirakentamista varten. Tontin saaja/saajat rakentavat tai rakennuttavat talon itselleen.
 • Samassa kotitaloudessa asuvat voivat saada vain yhden tontin.
 • Tontit luovutetaan ja arvotaan haussa mukana olevien valintaryhmien mukaisesti.
 • Yhdestä kotitaloudesta voi jättää vain yhden hakemuksen. Tontteja voi hakemukseen laittaa useampia.

Haettaviksi ilmoitetut tontit varataan arpomalla valintaryhmittäin:

 1. Lapsiperheet*), jotka eivät ole saaneet koskaan kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia.
 2. Perheet, jotka eivät ole saaneet koskaan kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia. Perheeksi tässä ryhmässä katsotaan myös 2 aikuista.
 3. Perheet, jotka eivät ole saaneet kaupungilta omakotitonttia hakuvuotta edeltävän 5 vuoden aikana, eli 1.1.2015 jälkeen. Perheeksi tässä ryhmässä katsotaan 2 aikuista.

*)Lapsiperheeksi katsotaan:
2 aikuista ja vähintään yksi lapsi tai huollettava tai
1 aikuinen ja vähintään yksi lapsi tai huollettava

Kun edellä olevissa ryhmissä on hakijana kaksi aikuista, on molempien hallinta- ja omistusosuus oltava vähintään 20 %.

Hakijana tulee olla henkilöt, joiden nimiin vuokrasopimus tai kauppakirja myöhemmin tehdään. Tonttivarauksia ei myöskään vaihdeta.

Varauslasku 500 euroa lähetetään arvonnan jälkeen. Tonttivaraus vahvistuu kun varausmaksu on maksettu viimeistään eräpäivänä, muutoin tehty varauspäätös raukeaa välittömästi. Varausmaksua ei palauteta, vaikka kauppaa tai vuokrasopimusta ei tehtäisi varaajasta johtuvasta syystä.

Hakuohjeet paritalotonttia hakeville

Vain ammattirakentajille tarkoitettuja tontteja on Karhunmäessä

 • korttelissa 128 tontit 11 ja 14
 • korttelissa 133 tontit 10 ja 11
 • korttelissa 134 tontit 1 ja 2

Niitä voivat hakea ne rakennusliikkeet (Y-tunnys), joilla tai sen omistajatahoilla ei ole rakentamatonta kaupungin luovuttamaa omakoti- tai paritalotonttia. Rakentamattomaksi katsotaan tässä kohtaa tontti, jonka perustustöitä ei ole tehty. Kun tontit luovutetaan rakennusliikkeelle, rakentamisvelvollisuusaika on kaksi vuotta ja rakentaminen täytyy aloittaa yhdessä vuodessa.

 

KARTTAPALVELU

Sivu arviointi ja palaute