Korona, Tukea kaupunkilaisille, sivun otsikko

Tukea kaupunkilaisille

Korona –Tukea kaupunkilaisille

Tältä sivulta löydät kaupungin tarjoamat tukipalvelut ja neuvontanumerot koronavirustilanteessa.

Asiointiapu

Joensuun kaupungin tarjoama asiointiapu päättyi 31.7.2020. Kaupunki on ohjeistanut asiointiavun piirissä olleita asiakkaitaan kauppojen kotiinkuljetuspalveluiden käyttöön.

Kaupungilla on valmius aloittaa asiointiavun tarjoaminen uudelleen, mikäli koronavirustilanne muuttuu.

Kaupunki ohjeistaa asiointiapua tarvitsevia pyytämään apua sukulaisilta tai tuttavilta. Joensuussa myös useat ruokakaupat tarjoavat kuljetuspalveluja. Ruokakauppojen kotiinkuljetuspalveluista voi kysyä Joensuun kaupungin koronaneuvontanumeroista:

  • Puh. 013 337 3000 arkisin klo 12–16
  • WhatsApp 050 67 281 (vain viestit!)

Nuorten tuki

Nuorisopalvelut on avannut päivystyspuhelimen ja uusia kanavia nuorten kohtaamiseksi verkon kautta. Myös etsivää nuorisotyötä jatketaan, joskin kasvokkain tehtävä työ pyritään minimoimaan ja tarjoamaan apua muilla vaihtoehtoisilla välineillä.

Lisätiedot:
Kaupungin nuorisotyö siirtyi verkkoon poikkeusolojen ajaksi

Lapsiperheiden tuki

Joensuulaisille perheille avataan matalankynnyksen puhelinpalvelu maanantaina 6. huhtikuuta. Perheet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi huolitilanteessa tai vaikka kysyä neuvoa arjen kasvatustilanteeseen. Puhelut ovat luottamuksellisia.

Lisätiedot:
Perheille avataan matalan kynnyksen puhelinpalvelu

Maahanmuuttajat

WhatsApp-palvelu kaikille Joensuussa asuville ulkomaalaisille, jotka epäilevät itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa ja eivät kielitaidon puutteen vuoksi pysty itse olemaan yhteydessä suoraan terveydenhuoltoon.

Asiakas voi lähettää WhatsApp-viestin numeroon 050 310 1043. Viestin tulee sisältää seuraavat kolme tietoa: oma nimi, sana ”korona” ja asiointikieli.

Palvelu toimii koronapandemian ajan maahanmuuttajapalveluiden aukioloaikoina eli arkisin klo 8.30–15.30.

Viestin saatuaan maahanmuuttajapalvelut varaavat tulkkauksen asiakkaan asiointikielellä ja ottavat asiakkaaseen yhteyttä puhelimitse. Puhelimessa kartoitetaan tilanne ja tarvittaessa otetaan yhteys Siun soten terveyspalveluihin.

Korona, Tukea kaupunkilaisille, Etsitkö näitä

Sivu arviointi ja palaute