Korona, Tukea kaupunkilaisille, sivun otsikko

Tukea kaupunkilaisille

Korona –Tukea kaupunkilaisille

Tältä sivulta löydät kaupungin tarjoamat tukipalvelut ja neuvontanumerot koronavirustilanteessa.

Asiointiapu

Joensuun kaupunki auttaa yli 70-vuotiaita ja riskiryhmään kuuluvia henkilöitä kauppa- ja apteekkiasioissa yhteistyössä alueen järjestöjen kanssa. Asiointiapua annetaan myös esimerkiksi välttämättömien asiointien toimittamisessa, esimerkiksi laskujen toimittamisessa pankkien maksupalveluihin.

Kauppa- ja asiointiapu on tarkoitettu ennen kaikkea niille ikäihmisille, joilla ei ole läheisiä, naapureita tai tuttavia hoitamassa tavanomaisia asiointeja kaupassa ja apteekissa.

Kauppa- ja asiointiapua voi tiedustella:

  • Puh. 013 337 3000 arkisin klo 9–16
  • WhatsApp 050 67 281 (vain viestit!)

Lisätiedot:
Joensuun kaupunki järjestää kauppa- ja asiointiapua yli 70-vuotiaille yhteistyössä järjestöjen kanssa

Nuorten tuki

Nuorisopalvelut on avannut päivystyspuhelimen ja uusia kanavia nuorten kohtaamiseksi verkon kautta. Myös etsivää nuorisotyötä jatketaan, joskin kasvokkain tehtävä työ pyritään minimoimaan ja tarjoamaan apua muilla vaihtoehtoisilla välineillä.

Lisätiedot:
Kaupungin nuorisotyö siirtyi verkkoon poikkeusolojen ajaksi

Lapsiperheiden tuki

Joensuulaisille perheille avataan matalankynnyksen puhelinpalvelu maanantaina 6. huhtikuuta. Perheet voivat ottaa yhteyttä esimerkiksi huolitilanteessa tai vaikka kysyä neuvoa arjen kasvatustilanteeseen. Puhelut ovat luottamuksellisia.

Lisätiedot:
Perheille avataan matalan kynnyksen puhelinpalvelu

Ruokajakelu etäopetuksessa oleville

Etäopetuksessa olevien oppilaiden ruokajakelu aloitetaan keskiviikkona 15. huhtikuuta. Ruokaa jaetaan kaikille halukkaille peruskoululaisille ja lukiolaisille sekä päiväkotien ja koulujen esikoululaisille. Huoltajille on lähetettu Wilman kautta viesti, jossa voi ilmoittautua kouluruan hakijaksi.

Lisätiedot:
Joensuun kaupunki aloittaa ruokajakelun etäopetuksessa oleville oppilaille

Maahanmuuttajat

WhatsApp-palvelu kaikille Joensuussa asuville ulkomaalaisille, jotka epäilevät itsellään tai läheisellään koronavirustartuntaa ja eivät kielitaidon puutteen vuoksi pysty itse olemaan yhteydessä suoraan terveydenhuoltoon.

Asiakas voi lähettää WhatsApp-viestin numeroon 050 310 1043. Viestin tulee sisältää seuraavat kolme tietoa: oma nimi, sana ”korona” ja asiointikieli.

Palvelu toimii koronapandemian ajan maahanmuuttajapalveluiden aukioloaikoina eli arkisin klo 8.30–15.30.

Viestin saatuaan maahanmuuttajapalvelut varaavat tulkkauksen asiakkaan asiointikielellä ja ottavat asiakkaaseen yhteyttä puhelimitse. Puhelimessa kartoitetaan tilanne ja tarvittaessa otetaan yhteys Siun soten terveyspalveluihin.

Korona, Tukea kaupunkilaisille, Etsitkö näitä

Sivu arviointi ja palaute