Hynninen Annli

Anneli Hynninen

 

Anneli Hynninen on opettanut klassista laulua Joensuun konservatoriossa vuodesta 2004 lähtien. Hänen opetusaineisiinsa kuuluvat myös liedseminaari ja oopperaensemble. Hän valmistui laulunopettajaksi Joensuun konservatoriosta 2002 erinomaisin arvosanoin ja täydensi opintojaan Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulussa valmistuen musiikkipedagogiksi vuonna 2007. Hänen opettajinaan ovat olleet Hellikki Pentti, Seija Nylund, Matti Pelo ja Ritva Auvinen. Lisäksi Hynninen on opiskellut mestarikursseilla mm. Tom Krausen, Gustav Djupsjöbackan, Ileana Cotrubaksen, Larissa Gergijevan ja Hartmut Höllin johdolla. Liediä hän on opiskellut Pentti Kotirannan, Ilmo Rannan ja Collin Hansenin johdolla.

Anneli on esiintynyt eri orkestereiden solistina laulaen mm. sopraanotehtävät Maasalon Jouluoratoriossa, Mozartin Requiemissa ja Kruunajaismessussa, Pergolesin Stabat Materissa, Caldaran C-duuri messussa, Haydnin Die sieben letzten Worte –teoksessa ja Beethovenin 9. sinfoniassa. Hänen repertoaariinsa kuuluu kamarimusiikkiteoksia ja myös modernia musiikkia. Menestyksekkäissä liedresitaaleissa pianisteina ovat olleet Janne Mertanen, Gustav Djupsjöbacka ja Hanna Susitaival. Konsertoimiseen hän on saanut apurahoja mm. Taidetoimikunnalta ja Kulttuurirahastolta.

Anneli Hynnisen oopperarooleja ovat Serafina (Ovikello), Ensimmäinen nainen (Taikahuilu), Tosca (Tosca), Prinsessa (Rusalka), Rosalinde (Lepakko) ja Zerlina (Don Giovanni). Vuosina 1995-96 hän lauloi Savonlinnan oopperajuhlakuorossa. Hän oli mukana Joensuun Oopperayhdistyksen toiminnassa ja sai Suomen Oopperaliiton pronssisen ansiomerkin vuonna 2007.