Joensuun kaupunginorkesteri - Taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki

Eero Lehtimäki (s. 1989) aloitti Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina 1.8.2019.

Hän teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen jo yli puolet Suomen kaupunginorkestereista on kutsunut hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Vuonna 2018 Lehtimäki debytoi mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin ja Kemin kaupunginorkesterin kanssa, sekä aloittaa Brinkhall soi -festivaalin taiteellisena johtajana.

Kapellimestarin oppinsa Eero Lehtimäki sai Jorma Panulan luokalla, minkä lisäksi hän on opiskellut orkesterin- ja oopperanjohtoa Universität für Musik und darstellende Kunst Wienissä. Lehtimäki on osallistunut Jorma Panulan ja Valeri Gergijevin mestarikursseille sekä opiskellut yksityisesti Hannu Linnun ja Petri Sakarin johdolla.

Lehtimäki valmistui klarinetistiksi Helsingin konservatoriosta, jonka jälkeen hän on jatkanut klarinetinsoiton opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Historiallisten klarinettien soittoa hän on opiskellut Itävallassa ja Saksassa. Kapellimestarin ja muusikon työn ohella hän on valmistunut Aalto-yliopistosta akustiikan diplomi-insinööriksi.

Sivu arviointi ja palaute