Joensuun kaupunginorkesteri - Taiteellinen johtaja Eero Lehtimäki

 

Eero Lehtimäki (s. 1989) teki läpimurtonsa johtamalla Mariinski-teatterin orkesteria äärimmäisen lyhyellä varoitusajalla Turun Musiikkijuhlilla 2016. Sen jälkeen lähes kaikki Suomen kaupunginorkestereista ovat kutsuneet hänet vierailevaksi kapellimestarikseen. Eero aloitti Joensuun kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana ja ylikapellimestarina syksyllä 2019, ja on toiminut Brinkhall soi -festivaalin taiteellisena johtajana vuodesta 2018. Joensuun Musiikkitalven taiteellisena johtajana hän aloitti keväällä 2020.

 

 

Kapellimestarin oppinsa Eero sai Jorma Panulan luokalla, minkä lisäksi hän opiskeli orkesterin- ja oopperanjohtoa Universität für Musik und darstellende Kunst Wienissä. Eero on osallistunut Jorma Panulan ja Valeri Gergijevin mestarikursseille sekä opiskellut yksityisesti Hannu Linnun ja Petri Sakarin johdolla.

Eero valmistui klarinetistiksi Helsingin Konservatoriosta, minkä jälkeen hän jatkoi klarinetinsoiton opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Historiallisten klarinettien soittoa hän on opiskellut Itävallassa ja Saksassa Ernst Schladerin johdolla sekä klassismin ajan yhtyesoiton mestarikursseilla. Kapellimestarin ja muusikon työnsä ohella Eero on lisäksi valmistunut akustiikan diplomi-insinööriksi Aalto-yliopistosta. Hän ihannoi monipuolista ymmärrystä ja sivistystä ja tekee musiikkia viedäkseen sen avulla kuulijat paikkoihin, joita he eivät osaisi edes kuvitella.

 

Sivu arviointi ja palaute