Joensuun kaupunginorkesteri - Orkesterin ystävät

Tervetuloa Joensuun kaupunginorkesterin ystäväksi

Joensuun kaupunginorkesterin ystävät on kaikille kaupunginorkesterin ja musiikin ystäville avoin yhdistys. Jäsenyyteen et tarvitse musiikin asiantuntemusta, vaan kiinnostusta musiikkiin ja konsertteihin sekä halua tukea oman orkesterin toimintaa.

Korkeatasoisen elävän musiikin tarjonta ja harjoittaminen yhdessä muiden kanssa on tärkeää ihmisten hyvinvoinnille. Kaupunginorkesterin musiikkitarjonta on yksi Joensuun kulttuurin perustekijöistä. Tuetaan siis yhteisvoimin suurella sydämellä taitavasti soittavaa orkesteria.

Orkesterin ystävien yhdistys on ollut jo 30 vuoden ajan tukemassa orkesteria monin pienin askelin:

  • Säännöllisellä yhteydenpidolla Joensuun kaupungin ja sen kulttuuripalvelujen johdon kanssa pidetään yllä mahdollisuutta avoimeen vuoropuheluun.
  • Tunti ennen konserttia -tilaisuuksissa tarjotaan yleisölle mahdollisuus tutustua kansainvälisiin huippumuusikoihin kahvikupposen kera.
  • Toiminnalla aktivoidaan orkesterille uusia kuulijoita.
  • Ystävät ovat tukeneet taloudellisesti mm. orkesterin vierailumatkoja, levytysten tekemistä sekä solisti- ja kapellimestarivierailuja. Esimerkiksi syksyllä 2010 Orkesterin ystävät tukivat Star Wars konserttia Joensuu Areenalla ja keväällä 2012 Rautatie-oopperan kantaesitystä. Vuonna 2013 ystävät ovat lahjoittaneet orkesterille Bente-pianopenkin ja tukeneet Pohjois-Karjalan nuoret solistit -kilpailua.
  • Jäsenilleen yhdistys järjestää yhteisiä musiikkimatkoja, joilla pääsee nauttimaan ikimuistoisia konserttielämyksiä hyvässä seurassa.
  • Kannustus-stipendin jakaminen.

Tunti ennen konserttia

Tunti ennen konserttia -tilaisuudet kevätkaudella 2023 ovat to 26.1., ke 22.2. ja to 23.3. tuntia ennen illan konsertin alkua Carelia-salin aulatilassa.

Pikkupreludit

Kevään 2023 Pikkupreludit Carelian aulassa klo 18.30-18.45 ennen konsertin alkua 26.1., 2.2., 9.2., 22.2., 26.4., 5.5. ja 11.5.

Hallitus

Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat Paavo Pelkonen puheenjohtajana, Annikki Tanskanen varapuheenjohtajana sekä jäseninä Pirkko Ahlroth (siht.), Raisa Simola, Ulla Mikkola, Juha Rouvinen ja Tarja Ryhänen.

Orkesterin ystävien jäsenenä tuet kaupunginorkesterin toimintaa. Jäseneksi voit liittyä maksamalla jäsenmaksun (20 euroa/vuosi) tilille: FI 08 2016 1800 040178. Laita mukaan nimesi ja yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä.

Lisätietoja saat yhdistyksen sihteeriltä: Pirkko Ahlroth, lpt.ahlroth@gmail.com, puh. 040 087 5818.

YHTEYSTIEDOT

Yhdistyksen sihteeri
Pirkko Ahlroth
lpt.ahlroth@gmail.com
puh. 040 087 5818

Sivu arviointi ja palaute