Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista tai tilaamalla netistä.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Yhteisiä retkiä -konsertti siirtyy myöhempään ajankohtaan

Yhteisiä retkiä -konsertti siirtyy myöhempään ajankohtaan

Joensuun kaupunginorkesterin syksyn 2020 kausiohjelman Yhteisiä retkiä -sinfoniakonsertin esiintyjät ja ohjelma ovat muuttuneet koronapandemian takia. Tilalla esitetään Wienin perintö -konsertti.

- Covid19pandemian aiheuttamien maahantulorajoitusten takia kapellimestari Henrik Schaefer on estynyt matkustamasta Ruotsista Suomeen ja johtamasta orkesteriamme Joensuussa 8.10., kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

- Toivottavasti ihmiset ymmärtävät tilanteen. On ensiarvoisen tärkeää pitää toisistamme huolta. Noudatamme ohjeistuksia emmekä ota mitään riskejä koronan takia ja omasta puolestamme huolehdimme, että orkesterin työntekijät ja yleisö ovat turvassa, Vattulainen jatkaa.

- Yhteisiä retkiä konsertti tullaan järjestämään myöhemmin. Todennäköisesti marraskuussa 2021. Tiedotamme asiasta myöhemmin, selventää Vattulainen.

Yhteisiä retkiä -konsertin tilalla tullaan kuulemaan Wienin perintö -konsertti torstaina 8.10. kello 19. Konsertin johtaa Janne Nisonen, solistina on Joensuun kaupunginorkesterin käyrätorven äänenjohtaja Jonathan Nikkinen ja solistiteoksena kuullaan Richard Straussin Käyrätorvikonsertto nro 1. Lisäksi konsertissa kuullaan Ludwig van Beethovenin Sinfonia nro 8. Konsertti on väliajaton.

Mikäli asiakas on ostanut liput 8.10. kello 19 Yhteisiä retkiä -konserttiin, lipun voi palauttaa Carelicumin asiakaspalveluun joulukuun loppuun mennessä. Lipun voi myös vaihtaa toiseen samanhintaiseen konserttiin tai 8.10. klo 19 esitettävään Wienin perintö -konserttiin.

 

Sinfoniakonsertteja kahteen kertaan        

Koronaohjeistusten aiheuttamien turvamääräysten ja vähentyneiden lippumäärien vuoksi Joensuun kaupunginorkesteri on esittänyt syyskuussa sinfoniakonsertit kahteen kertaan.

- Näin mahdollisimman moni voi tulla turvallisin mielin konserttiin ja me saamme tarvitsemiamme lipputuloja, intendentti Marjo Vattulainen kommentoi päätöstä.

Tuplakonserteista seuraavat ovat Eleitä -konsertti torstaina 22.10. kello 16 ja 19 sekä Opettaja ja oppilas -konsertti torstaina 29.10. kello 16 ja 19.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

YHTEYSTIEDOT

Joensuun kaupunki / Hyvinvointipalvelut / Kaupunginorkesteri
Tiedepuisto
Länsikatu 15
4 B -rakennus 2. krs
80110 Joensuu

Katso yhteystietomme

Sivu arviointi ja palaute