Joensuun kaupunginorkesteri

Toivotamme sinut tervetulleeksi konsertteihin!

Joensuun kaupunginorkesteri on energinen, ohjelmistoltaan monipuolinen 35-henkinen sinfoniaorkesteri. Orkesterilla on vuosittain kahdeksisenkymmentä esiintymistä, joista noin kolmasosa on sinfoniakonsertteja. Niiden lisäksi soitetaan kirkko-, kamari- ja viihdemusiikkia sekä musiikkia lapsille ja nuorille, rokkia unohtamatta. Joensuun kaupunginorkesterin taiteellinen johtaja on Eero Lehtimäki.

Tue orkesteria

Tue orkesteria ostamalla t-paita, pipo, kangaskassi, heijasti tai magneetti!

Syksyllä 2019 saimme kokea loppuunmyytyjä sinfoniakonsertteja ja upeita elämyksiä musiikin parissa. Myös kevätkautemme 2020 alkoi lupaavissa merkeissä. Orkesterin nousu ja kukoistus oli menossa kohti huippua, kun koronavirus tuli mullistamaan niin meidän kuin Sinunkin arkesi. Sinfoniakaudesta on tullut meille taistelu selviytymisestä. Konserttitulot jäävät saamatta, tulovirtamme konserteista on pysähtynyt.

Nyt jos koskaan tarvitsemme apuasi. Halutessasi, voit osoittaa tukesi Joensuun kaupunginorkesterille ostamalla #minunorkesterini -tuotteita Carelicumista.

Kaupunginorkesterin kannatuspaidat museokaupassa. Mustassa paidassa on valkoisella kaupungin orkesteri logo sekä teksti #minunorkesterini.

 

Uutiset - Kaupunginorkesteri

angle-left Viihdekonsertti Swingiä, svengiä ja viihdettä

Viihdekonsertti Swingiä, svengiä ja viihdettä

Joensuun kaupunginorkesterin syksyn viihdekonsertti on Antti Rissasen johtama Swingiä, svengiä ja viihdettä. Solisteina ovat Mari Palo ja Mikael Konttinen.

Kapellimestari Antti Rissanen on yksi suurimmista suomalaisen big band -musiikin nimistä. Orkesterien johtamisen lisäksi Rissanen on ahkera säveltäjä ja sovittaja. Myös pasuuna soi oivallisesti hänen käsissään. Rissaselle on muun muassa myönnetty Lieksan Vaskiviikkojen Vuoden vaskisoittaja -tunnustus vuonna 2002.Rissanen on opiskellut Sibelius-Akatemian jazz-osaston lisäksi Saksassa Jiggs Whighamin johdolla sekä New Yorkissa The New School for Jazz and Contemporary Musicissa.

Sopraano Mari Palo on tuttu nimi Suomen Kansallisoopperan ohjelmistosta. Hänen roolejaan ovat mm. Taikahuilun Pamina, Figaron Häiden Kreivitär ja Barbarina, Carmenin Micaëla ja Frasquita sekä La Bohèmen Musetta. Palo on vieraillut myös useissa suomalaisissa alueoopperoissa, pienemmissä oopperaseurueissa ja Savonlinnan Oopperajuhlilla.

Miessolistina torstain konsertissa puolestaan toimii viihteen monitoimimies, lentäjä-juontaja-muusikko-laulaja Mikael Konttinen, joka on vakiinnuttanut paikkansa Suomen iskelmägenressä. Konttinen on julkaissut kolme omaa albumia Tuntematon tie, Ota kiinni ja Hurmaavia aamuja.

Torstain 14.11. konsertti tulee olemaan musiikillista iloittelua eri genreissä, jazzista iskelmään ja korvamadoista oopperaan – Swingiä, svengiä ja viihdettä nimensä mukaisesti!

Konsertti

Swingiä, svengiä ja viihdettä -konsertti torstaina to 14.11. klo 19 Carelia-salissa

Antti Rissanen kapellimestari
Mari Palo, laulu
Mikael Konttinen, laulu

Konserttiin saa lippuja Carelicumista tai verkosta.

Joensuun kaupunginorkesterin facebook

Sivu arviointi ja palaute